Last news in Fakti

4 Септември, 2022 20:31 1 987 5

Пътят на изкуплението за Манчестър Юнайтед продължи с успех и над непобедения Арсенал

  • манчестър юнайтед-
  • арсенал

„Червените дяволи“ спипаха „артилеристите“ на контраатака

Пътят на изкуплението за Манчестър Юнайтед продължи с успех и над непобедения Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед триумфира с 3:1 в едно от класическите дербита на английския футбол срещу непобедения до днес Арсенал.

Отличният контраатакуващ стил на „червените дяволи“ даде резултат, като два от трите гола паднаха след страхотни бързи действия на домакините.

Мачът обаче започна с поредно изключително спорно решение на съдийската бригада, защото попадение на Габриел Мартинели бе отменен заради нарушение на Мартин Йодегор срещу Кристиян Ериксен. Датчанинът се строполи на земята след докосване от норвежеца в единоборство, което се случва почти в хода на целия мач. На ВАР му костваше много време, за да убеди главния съдия Пол Тиърни, че има нарушение, което още веднъж повдига много сериозно темата - защо комуникацията между съдиите не е публична, за да може всички зрители да са наясно какво точно се отсъжда и защо.

Първият гол все пак падна в 35', когато Антони вкара дебютното си попадение за Юнайтед. Бразилецът се възползва от страхотно подаване на Маркъс Рашфорд зад гърба на бранителите и нямаше проблем, за да преодолее Аарън Рамсдейл.

„Топчиите“ все пак изравниха в 60' чрез Букайо Сака след масиран натиск от рестарта на играта.

Скоро след това обаче дойде и първата убийствена контра, подхваната от Бруно Фернандеш и завършена хладнокръвно от Рашфорд.

Отново централният нападател бе в центъра на вниманието, когато Кристиян Ериксен демонстрира огромната си класа. Плеймейкърът се измъкна от засадата в центъра на терена, спечели пространство и предостави кълбото на своя колега, който пред почти опразнената врата стреля в мрежата.

Манчестър Юнайтед вече е в серия от 4 поредни победи след ужасното начало на сезона и вече може да се похвали с триумф над Ливърпул и Арсенал.

„Лондончани“ пък инкасираха първото си поражение за сезона, но все пак остават лидер в класирането пред Манчестър Сити и Тотнъм с една точка аванс.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитко

    4 4 Отговор
    А на Пееееееееералдо вкараха ли му гол?

    Коментиран от #2

  • 2 знаещ

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Любопитко":

    От засада беше.
  • 3 Хитрото

    7 3 Отговор
    А къде е португалския ..........Белчо ?най - талантливия африканец във Висшата лига.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стан

    6 1 Отговор
    Сити , тотнъм , юнайтед и пул дадоха заявки за топ 4 , сега челси и арсенал да му мислят за предстоящите дербита !