Отидете към основна версия

3 300 3

Всички говорят за Холанд, но още един млад нападател заслужава подобно внимание

  • коди гакпо-
  • псв айндховен-
  • ерлинг холанд-
  • манчестър сити

Оказва се, че дори е по-комбинативен от норвежеца

Снимка: БГНЕС

Ерлинг Холанд се превърна в най-голямата тема в световния футбол в последните няколко месеца, но има още едно момче, което заслужава не по-малко внимание. Това е Коди Гакпо от ПСВ Айндховен.

Този 23-годишен нападател оставя някак в сянката на норвежеца, защото не играе за Манчестър Сити, Барселона или Байерн Мюнхен. Той е част от нидерландския шампионат, но също така се състезава и в Лига Европа. Причината да ви го представим е, че във всички турнири до момента той е вкарал 12 гола и е направил 10 асистенции при това само в 15 срещи.

Гакпо бе горещо желан от Манчестър Юнайтед през лятото, но тогава изглежда дори Ерик тен Хаг не успя да убеди ръководството, че си струва парите, които ПСВ иска за него.

Двамата с Холанд са допринесли пряко за по 22 попадения за своите тимове, което ги превръща в най-резултатните футболисти изобщо в елитния футбол в момента.

Ще е особено любопитно да видим това момче на Мондиала в Катар, защото там ще има възможност да се докажа на ниво, на което норвежкият му колега все още не е имал възможност да се наложи. Запомнете името Коди Гакпо, защото скоро ще ви се наложи да го използвате повече, отколкото сте очаквали.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.

Свързани новини