Отидете към основна версия

1 687 2

Нов исторически обрат за Хебър в Шампионската лига

  • хебър-
  • аркада галац-
  • шампионска лига

Българите наваксаха поражението с 0:3 от Пазарджик

Снимка: Shutterstock

Хебър Пазарджик постигна нов исторически обрат в квалификациите за Шампионската лига, триумфирайки със „златен гейм“ над Аркада Галац при реванша в Румъния.

„Тигрите“ инкасираха загуба с 0:3 в Пазарджик преди седмица и трябваше да преследват победа в реванша със същия резултат или в най-лошия случай с 3:1. Точно това и стана, за да може шампионите на страната да стигнат до решителния пети гейм.

Първият сет бе изключително оспорван, като авансът в едната или другата посока се менеше постоянно, докато накрая българите не стигнаха до успех с 25:27.

Във втората част сценарият се повтори, но този път Хебър вдигна оборотите в решителните точки, за да затвори частта при 23:25.

Домакините обаче се окопитиха в третия гейм и съвсем заслужено го спечелиха с убедителното 25:17.

Камило Плачи събра своите и направи нужните тактически корекции, за да видим един преобразен отбор на терена и нашите момчета да стигнат до така чакания „златен гейм“ след 22:25.

Всичко след това се реши след 10:15 за Хебър и така най-силният ни тим се добра до финалния плейоф, където тепърва предстои да научи съперника си след жребий.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини