Отидете към основна версия

1 634 1

Луис Енрике шокира с разширения списък с играчи за Мондиала

  • луис енрике-
  • испания-
  • световно първенство-
  • катар 2022

Испания е първата страна, която внесе списъка си във ФИФА

Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на Испания - Луис Енрике, шокира с избора си на разширен състав за Световното първенство в Катар, след като днес бяха внесени имената на 55-имата, които имат шанс да попаднат сред избраниците за турнира.

Най-очевидна е липсата на Дави Де Хеа от плановете на Енрике. Вратарят на Манчестър Юнайтед не намери място дори сред петимата вратари, които смята за достойни да носят ръкавиците за „Ла Фурия Роха“. Вместо това там са Унай Симон от Атлетик Билбао, Роберт Санчез от Брайтън, Давид Рая от Брентфорд, Давид Сория от Хетафе и дори Кепа Аризабалага от Челси, въпреки че е резерва на Едуар Менди, когато сенегалецът е здрав.

Изненадите на Енрике обаче не спират дотук, защото той е решил да заложи на половината отбор на Барселона, независимо от състоянието на въпросните играчи. Това са Жорди Алба, Маркос Алонсо, Серхио Бускетс, Педри, Гави, Серхи Роберто, Феран Торес и Ансу Фати. Измежду тях единствено Педри поддържа постоянно високо ниво, а Гави наскоро получи приза „Златно момче“, така че също би имало логика в неговата повиквателна. Но останалите звезди на „каталунците“ или са в най-лошата форма на живота си, или са резерви в схемата на Шави.

Серхио Рамос също е извикан от селекционера, въпреки че е на 36 години и често страда от контузии в последните няколко години.

В седмицата преди Мондиала Луис Енрике ще трябва да сведе своя списък до 26 състезатели, сред които задължително трябва да има 3 вратари. Ще е още по-любопитно тогава да проверим на кои играчи ще заложи, за да се опита да спечели Световната купа.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Свързани новини