Отидете към основна версия

1 652 7

Сеп Блатер признава, че Катар е платил за Мондиала през сделка за самолети с френското правителство

  • сеп блатер-
  • фифа-
  • катар 2022-
  • мишел платини

Бившият президент на световната федерация прави някои смущаващи разкрития около шампионата

Снимка: БГНЕС

Световното първенство по футбол в Катар е напът да се превърне в един от най-скандалните турнири в историята изобщо на спорта, тъй като поредните разкрития около шампионата са, че страната-домакин е подкупила членове на ФИФА, за да гласуват в подкрепа на организацията. Това разкрива лично бившият президент на федерацията - Сеп Блатер, в новия документален филм на Neftlix - FIFA Uncovered.

Швейцарецът признава, че предварителните му планове са били САЩ да поеме щафетата от Русия след шампионата през 2018 г., но по време на Конгреса през 2010 г. развоя на събитията поема сериозен завой.

Блатер хвърля вината върху тогавашния президент на УЕФА - Мишел Платини, като твърди, че именно той е посредничел между държавните органи на Катар и Франция за закупуването на френски изтребители на стойност $15 млрд., като в замяна Доха иска от Париж да гарантира успех на кандидатурата за Мондиала.

Премиерата на FIFA Uncovered ще бъде на 9 ноември и ще очакваме с интерес, за да разберем какво още има да каже Сеп Блатер по темата в навечерието на самото световно първенство.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини