Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 15:17 1 646 7

Сеп Блатер признава, че Катар е платил за Мондиала през сделка за самолети с френското правителство

  • сеп блатер-
  • фифа-
  • катар 2022-
  • мишел платини

Бившият президент на световната федерация прави някои смущаващи разкрития около шампионата

Сеп Блатер признава, че Катар е платил за Мондиала през сделка за самолети с френското правителство - 1
Снимка: БГНЕС

Световното първенство по футбол в Катар е напът да се превърне в един от най-скандалните турнири в историята изобщо на спорта, тъй като поредните разкрития около шампионата са, че страната-домакин е подкупила членове на ФИФА, за да гласуват в подкрепа на организацията. Това разкрива лично бившият президент на федерацията - Сеп Блатер, в новия документален филм на Neftlix - FIFA Uncovered.

Швейцарецът признава, че предварителните му планове са били САЩ да поеме щафетата от Русия след шампионата през 2018 г., но по време на Конгреса през 2010 г. развоя на събитията поема сериозен завой.

Блатер хвърля вината върху тогавашния президент на УЕФА - Мишел Платини, като твърди, че именно той е посредничел между държавните органи на Катар и Франция за закупуването на френски изтребители на стойност $15 млрд., като в замяна Доха иска от Париж да гарантира успех на кандидатурата за Мондиала.

Премиерата на FIFA Uncovered ще бъде на 9 ноември и ще очакваме с интерес, за да разберем какво още има да каже Сеп Блатер по темата в навечерието на самото световно първенство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 1 Отговор
    Тоя приема в рубли, риали, долари, и на стари франкове даже кълве.

    Коментиран от #7

  • 2 Свирчо

    1 0 Отговор
    Този пееше по свадби... преди да стане чвор във футбола...
  • 3 Бай Благой

    4 0 Отговор
    Футбола като цяло е една огромна корупционна схема и схема за пране на пари...това е поне от 30-35години (да не кажа 40-50г.).
    От 15 години не се интересувам нито от шампионска лига нито от други футболни лиги...
  • 4 123456

    1 0 Отговор
    ха ха ха - футбола като всеки друг спорт ! Как да изкараме повече пари и да вкараме влияние ! За един справедлив свят - ха ха ха ! Мерзавци от най-високо ниво !
  • 5 Пловдив 1912

    3 1 Отговор
    Демокрация се казва това ...силния говори на слабия ...сития , обяснява на гладния , колко лошо е да си нахранен и сит...Атлантици брат...
  • 6 БИЛИ

    2 0 Отговор
    ХА ХА ХА И НА ЗАПАД НЯМАЛО КОРУПЦИЯ КОРУПЦИЯТА ИДВА ОТ ТАМ И СЕ НАРИЧА ДЕМОКРАЦИЯ
  • 7 Той така!

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А вие Дончо вардарските кълвете на фантастика -история!