Отидете към основна версия

887 3

В Нидерландия отчитат рекордно нисък интерес към световното в Катар

  • катар 2022-
  • нидерландия

Страната е един от лидерите на протестите срещу шампионата

Снимка: БГНЕС

Световното първенство по футбол в Катар официално започна, но за разлика от почти всеки друг Мондиал в историята интересът на феновете съвсем не отговаря на предварителните очаквания. В Нидерландия дори отчитат антирекорд от едва 14% заинтересовани хора от местното население към шампионата, пише Eenvandaag, цитиран от Euractiv.

Страната е един от лидерите на протестната вълна срещу първенството на планетата, като дори в деня на откриването (20 ноември) бе организирана панихида в Утрехт в памет на загиналите 6 500 работници, за които има данни в Катар по време на строежа на инфраструктурата и организацията за световното.

Кралят Вилем-Александър и министър-председателят Марк Руте официално заявиха, че не планират да посетят Доха за футболната надпревара. Най-висшият държавен представител, който ще уважи поканата на домакините, е спортният министър - Кони Хелдер.

„Лалетата“ започват своето участие в надпреварата днес срещу Сенегал от 18:00 часа българско време, а на 29 ноември ще мерят сили именно срещу отбора на Катар, защото са в една група.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини