21 Ноември, 2022 15:35 886 3

В Нидерландия отчитат рекордно нисък интерес към световното в Катар

  • катар 2022-
  • нидерландия

Страната е един от лидерите на протестите срещу шампионата

В Нидерландия отчитат рекордно нисък интерес към световното в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Световното първенство по футбол в Катар официално започна, но за разлика от почти всеки друг Мондиал в историята интересът на феновете съвсем не отговаря на предварителните очаквания. В Нидерландия дори отчитат антирекорд от едва 14% заинтересовани хора от местното население към шампионата, пише Eenvandaag, цитиран от Euractiv.

Страната е един от лидерите на протестната вълна срещу първенството на планетата, като дори в деня на откриването (20 ноември) бе организирана панихида в Утрехт в памет на загиналите 6 500 работници, за които има данни в Катар по време на строежа на инфраструктурата и организацията за световното.

Кралят Вилем-Александър и министър-председателят Марк Руте официално заявиха, че не планират да посетят Доха за футболната надпревара. Най-висшият държавен представител, който ще уважи поканата на домакините, е спортният министър - Кони Хелдер.

„Лалетата“ започват своето участие в надпреварата днес срещу Сенегал от 18:00 часа българско време, а на 29 ноември ще мерят сили именно срещу отбора на Катар, защото са в една група.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 2 Отговор
    Виждаме финалните издихания на тъпнята наречена "царят на спортовете". Такава манипулатинва глупост само бритишите могат да измислят, където наредбата е на ниво, колко тъча ще се изпълнят, в коя минита и т.н.
  • 2 Някой

    7 3 Отговор
    Не само там. Навсякъде по света.
    Така е, като лъснаха разни далаверки. Изборът на Катар за домакин - корупционна схема. Изборите за президент на ФИФА - само един кандидат (правилният при това). Напомня за избори в Северна Корея.
    Комерсиализацията на спорта - само един отбор струва сигурно колкото бюджета на една малка страна в Европа.
    И т.н.
    Аз лично не смятам да си губя времето с тези мачове. И не съм антифен на футбола.
  • 3 бЕл сос Холандез

    4 0 Отговор
    Ако беше някое Свтовно по Надyпване под цветовете на дъгата 🌈, щеше да има поне 86% здрав, корав интерес!