Отидете към основна версия

5 131 10

Тотална промяна при Меси?

  • лионел меси

Трофеите за Лео идват в любопитна поредица

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Лионел Меси има 7 Златни топки. Лео е считан от мнозина за най-великият футболист въобще играл някога.

Кариерата на Меси сякаш обаче търпи много любопитен поврат. Само до преди няколко сезона се считаше, че Лео е футболен гений на клубно ниво и сякаш длъжник на селекцията на Аржентина.

Меси имаше 4 титли от Шампионска лига с Барселона и никакви по-големи купи с А-тима на Аржентина.

Лео слаломираше между играчите на съперниците на Барса и водеше каталунците към европейския футболен клубен трон. С "гаучосите" пък не рядко... повръщаше буквално на терена.

Сега сетуацията е друга. През 2021 година Лео и Аржентина триумфираха с Копа Америка след победа във финала на турнира срещу Бразилия на "Маракана". Малко по-късно Меси и съотборниците му в селекцията на "гаучосите" разгромиха Италия в мача за трофея Ла Финалисима, игран на "Уембли". А в края на миналата година Лионел Меси се прояви като тотален футболен гений и "лошо момче", извеждайки като капитан и маестро на футболния терен Аржентина до титлата на Мондиала в Катар.

Какво се случва обаче на клубно ниво, на най-голямата сцена в европейските футболни турнири? От 2015 година Лионел не е ликувал с титлата в Шампионска лига. Този сезон пък определено ПСЖ с него в редиците си се провали в състезанието. "Принцовете" не вкараха дори гол в двата осминафинални двубоя с Байерн Мюнхен. Представянето на Лео в срещата-реванш в Германия пък сравнено с играта, която показа в Катар е все едно става въпрос са два различни футболиста.

Меси постигна баланс между успехи на национално и клубно ниво. Отличията му са грандиозни. В момента обаче сякаш Аржентина е категорично на първо място за Лионел като футболен приоритет.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини