Отидете към основна версия

1 651 1

Обзор на 9-ти кръг на Висшата лига на Англия

  • висшата лига-
  • англия-
  • 9-ти кръг-
  • обзор-
  • голове-
  • драматични мачове-
  • емоции

Челси пречупи Сити с гол в 90-ата минута в голямото дерби на кръга

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Много емоции и драматични мачове ни предложи поредния 9-ти кръг на Висшата лига на Англия. През този уикенд бяха отбелязани 23 гола, на 6 пъти отборите излизаха победители в домакинствата си, гостите се отчетоха с 2 победи, а две срещи завършиха при безголови равенства.

Сред някои от акцентите на кръга попадат голямото дерби между Челси и Сити, спечелено от домакините от Лондон, драматичния обрат в рамките на 2 минути на Юнайтед над неубедителните Стоук, както и перфектната победа на "светците" срещу беззащитния тим на Фулъм.

Саутхемптън - Фулъм 2:0

Димитър Бербатов излезе титуляр за Фулъм при гостуването на Саутхямптън. Българинът игра на именния си ден, но няма да го запомни с добро. “Светците” надиграха тима на Берба с 2:0.

Мачът на "Сейнт Мерис" започна с натиск на домакините, които поведоха още в 20-ата минута. Попадението беше дело на Рики Ламбърт. Джей Родригес (43) покачи и задачата на “котиджърс” се утежни още повече. До края на срещата те така и не успяха да намерят път към мрежата на Артур Боруц.

Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 3:2

С два бързи гола в рамките на само две минути шампионите от Манчестър Юнайтед обърнаха опашкаря Стоук Сити с 3:2 в двубоя, игран на стадион "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" изиграха пореден много неубедителен мач и особено през първото полувреме бяха категорично надиграни от своя съперник. Питър Крауч откри в самото начало на мача, а след това Стоук Сити на няколко пъти пропусна да вкара втори гол.

Към края на първото полувреме Робин ван Перси изравни с удар отблизо, но точно преди почивката Марко Арнаутови изведе "Грънчарите" отново напред с удар от фаул.

След почивката Юнайтед изглеждаше абсолютно неспособен да вкара гол, но в 78-та минута Уейн Руни вкара след центриране от корнер, а две минути по-късно почти двуметровият Роберт Хут увисна под едно центриране и зад него резервата Хавиер Ернандес вкара с глава на празна мрежа.

Така Юнайтед се спаси от ново разочарования пред собствените си фенове и записа едва втора победа като домакин от 5 мача във Висшата Лига.

Кристъл Палас - Арсенал 0:2

Лидерът в Премиършип Арсенал измъкна трудна, но много важна победа с 2:0 срещу предпоследния в класирането Кристъл Паласа при гостуването си на "Селхърст Парк".

"Артилеристите" имаха тотално превъзходство в притежание на топката през първото полувреме, но имаха сериозни проблеми в създаването на голови положения.

В началото на второто полувреме обаче те разпечатаха вратата на съперника с гол от дузпа на Микел Артета, отсъден за нарушение срещу Серж Гнабри.

Малко по-късно обаче капитанът на Арсенал бе изгонен с директен червен картон за спиране на голова атака на домакините. Последва активизация на Палас, но Войчех Шчесни направи две спасявания, а веднъж и гредата му помогна. Малко преди края Оливие Жиру сложи точка на спора с втори гол, след асистенция на Аарън Рамзи.

Така Арсенал си гарантира, че ще задържи първото място в класирането, откъсвайки се с 5 точки на върха преди останалите мачове от кръга.

Ливърпул - УБА 4:1

Астън Вила - Евертън 0:2

Отборът на Ливърпул записа шеста победа в английската Висша лига, разгромявайки с 4:1 тима на Уест Бромич Албиън на своя "Анфийлд". Три гола за успеха на домакините реализира Луис Суарес, който вече има шест попадения в четири двубоя за "червените" този сезон. Един гол добави и другата половина от известния като "САС" дует в атаката на Ливърпул Даниел Стъридж, който оформи крайното 4:1 в 77-ата минута с красив прехвърлящ удар. Преди това Джеймс Морисън бе реализирал дузпа за гостите, но попадението му се оказа само почетно за "дроздовете" в този мач.

Тимът на Евертън постигна забележителен успех над Астън Вила с 2:0 над "Вила Парк" с два гола през второто полувреме. Възпитаниците на Роберто Мартинес наказаха многобройните пропуски, които бирмингамци направиха през първото полувреме пред вратата на Тим Хауърд. Успехът изведе Евертън на третото място в класирането на Висшата лига с 20 точки докато Астън Вила се свлече до 14-ата позиция след втората си поредна загуба пред собствена публика. Българският национал Александър Тонев започна като титуляр за домакините и остана на терена до 76-ата минута, но не успя да помогне на своя тим да стигне до гол във вратата на гостите.

Съндърланд - Нюкасъл 2:1

Отборът на Съндърланд спечели първата си победа от началото на сезона във Висшата лига в най-подходящия момент - дербито с Нюкасъл, завършило 2:1 в полза на "черните котки".

На "Стейдиъм ъф Лайт" домакините се нуждаеха от задължителна победа, след като имаха само една точка в актива си до момента. Възпитаниците на Густаво Пойет изглеждаха пределно мотивирани и поведоха в резултата още в петата минута, когато Стивън Флетчър се възползва от добро центриране на Анди Джонсън и се разписа с глава.

"Свраките" изглеждаха объркани през първата част и не успяха да създадат нито едно голове положение.

След почивката гостите заиграха по-силно и стигнаха до изравнителен гол в 58-ата минута, когато Матийо Дебюши засече прострелно центриране на Хатем Бен Арфа. Последните 30 минути бяха равностойни и изглеждаше сякаш двубоят ще завърши без победител, преди Фабио Борини да изпрати в екстаз феновете на Съндърланд със страхотен изстрел от далечно разстояние в 85-ата минута.

До края играчите на Нюкасъл не успяха да отвърнат на удара и допуснаха втора поредна загуба в дербито.

С този успех "черните котки" се отлепиха от дъното и вече са на предпоследно място с четири точки, докато Нюкасъл остава на 10-то място с 11 точки.


Челси - Манчестър Сити 2:1

Отборът на Челси победи с 2:1 Манчестър Сити в дербито на кръг на, играно на "Стамфорд Бридж".

Победата донесе Фернандо Торес с гол в последната 90-ата минута, дошъл след нелепо неразбирателство между Джо Харт и Матия Настасич при една изритана топка.

Преди това Андре Шюрле бе открил за домакините в 33-ата минута, а Серхио Агуеро изравни със страхотен гол веднага след почивката.

С победата "сините" от Лондон се изкачиха на второто място в класирането с равни точки с Ливърпул - по 20, на две зад лидера Арсенал. Манчестър Сити вече е шести след третата си загуба от началото на сезона.

В друга среща от кръга Тотнъм се поизмъчи на свой терен срещу Хъл Сити, но стигна до трите точки след гол от дузпа на Роберто Солдадо 10 минути преди края на мача.

По-рано през деня пък Съндърланд се възроди при новия си мениджър Густаво Пойет, постигайки първа победа за сезона и то в дербито на Североизтока срещу Нюкясъл.

Норич-Кардиф 0:0

Суонзи-Уест Хем 0:0

Мачовете Норич-Кардиф и Суонзи-Уест Хем не предложиха атрактивен футбол и завършиха при нулеви равенства.

Тотнъм - Хъл Сити 1:0

В последната среща от кръга борещият се за Топ 4 Тотнъм записа труден успех с минималното 1:0 на своя стадион "Уайт Харт Лейн" срещу скромния тим на Хъл Сити.

В герой за "шпорите" се превърна испанският голмайстор Роберто Солдадо, който реализира дузпа десетина минути преди края на мача. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Ахмед Елмохамади след центриране на Ян Вертонген. Гостите протестираха срещу решението на съдията, тъй като действията на техния играч не бяха умишлени. Въпреки това реферът не промени решението си и испанецът реализира.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини