Отидете към основна версия

942 0

Юве отправи заплашително послание

  • серия а-
  • ювентус-
  • обзор-
  • наполи-
  • послание-
  • пол погба-
  • андреа пирло

Рома завърши наравно 1:1 с гостуващия Сасуоло и е на път да изпусне първата позиция

Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Италианският шампион Ювентус победи Наполи с 3:0 в мач от 12-ия кръг на Серия „А“ и отправи заплашително послание към водача във временното класиране Рома, който се изложи срещу Сасуоло. Въпреки че „вълците“ записаха 10 поредни победи в първенството, едва ли някой е очаквал, че ще спечелят скудетото безпроблемно. Торинци са най-обиграният и опитен отбор и ще е изключително трудно да бъдат детронирани.

В неделя неаполитанците бяха разпилени насред „Ювентус стейдиъм“ с класически резултат. Фернандо Йоренте даде преднина на тима си още във втората минута. При гола останаха съмнения за засада, но на повторенията ясно се вижда, че само ръката на испанеца е пред защитника на „небесносините“, а тя не се взима под предвид при отсъждане на засада, тъй като с нея не може да бъде отбелязан гол.

В 74-ата минута гениалният Андреа Пирло уби интригата след великолепно изпълнение на пряк свободен удар, напомняйки още веднъж за себе си.

Юве записа четвърта поредна победа в калчото, доближавайки се само на точка от Рома. „Джалоросите“ се изложиха у дома срещу новака Сасуоло, допускайки гол в последните секунди на мача, който ги лиши от трите точки. Доменико Берарди изравни резултата в 94-ата минута, измъквайки тима си от зоната на изпадащите.

Милан не успя да стигне до победата в четвърти пореден мач, завършвайки наравно 0:0 срещу Киево.

Посланието след изминалия кръг е ясно – Ювентус няма да сдаде титлата без бой. Въпреки звездната селекция и на Рома, и на Наполи през лятото, „бианконерите“ са основен фаворит за трета поредна титла, която ще увековечи Антонио Конте и възпитаниците му в историята.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини