31 Октомври, 2013 16:30 1 779 0

Кой може да спре Рома?

  • рома-
  • серия-
  • победи-
  • бенфика-
  • ювентус-
  • серия а

Вижте най-дългите серии от победи в историята на футбола

Кой може да спре Рома? - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

На пръв поглед, късния гол на Майкъл Бранли през уикенда срещу Удинезе не изглеждаше толкова важен или впечатляващ, но той може да има огромно значение за Рома. „Джалоросите“ победиха Удинезе с 1:0 на „Фриули“ и записаха девета поредна победа от началото на италианското първенство.

Девет успеха, 23 отбелязани гола, само един допуснат – впечатляващо! Феновете на „вълците“ могат да мечтая за четвърто скудето. Рано е за прогнози, но като че ли Ювентус има сериозен конкурент в лицето на столичани за трона в Италия. Не така изглеждаха нещата през лятото, когато бяха продадени Пабло Освалдо, Ерик Ламела и Маркиньос. В края на миналия сезон Лацио победи Рома във финала за Копа Италия, което бе сериозен удар по реномето на тима, както и в сърцата на тифозите. Въпреки това клубът се възроди под ръководството на Руди Гарсия, а фактът, че няма да играе в Европа през този сезон, като че ли  е по-скоро положителен. Преди две години Юве спечели титлата в калчото с пределна мотивация, но и благодарение на отсъствието си от европейските терени, което помогна на Конте да хвърли всички сили в местното първенство.

Именно „бианконерите“ са тези, през сезон 2005/06 постигат толкова победи под ръководството на Фабио Капело. Тази вечер Рома се изправя срещу последния във временното класиране Киево и може да подобри постижението на Юве.

Тимът от Рим може да бъде и още по-убедителен в гоненето на рекорди, имайки предвид програма в Серия „А“. След двубоя с „летящите магарета“, Рома има мачове с Торино, Сасуоло, Каляри и Аталанта. Първото по-сериозно препятствие е срещата с Фиорентина в средата на декември. Дотогава, „джалоросите“ могат да понатрупат сериозен точков актив, за да държат под напрежение несъмнено най-обиграния и опитен тим в момента Ювентус.

Предлагаме ви да видите рекордите на тимове от Европа, записали златни страници в световния футбол с поредни победи. Италианският Интер държи рекорда в калчото със своите 17 последователни триумфа.

В Англия Арсенал постига 14 поредни победи през 2002 година, но друг британски тим държи рекорда – Селтик със своите внушителни 25 успеха, припомня Goal.com.

В Испания първенец е Барселона с 16 победи преди три сезона. Категоричен златен медалист в тази класация е португалският Бенфика, който постига 29 победи в началото на 70-те години на миналия век.

Може би е рано да се говори за подобряване на тези рекорди от страна на Рома, но тимът показва внушителна форма в първенството, побеждавайки преките си конкуренти за челните места Интер и Наполи. Дали рекордът на „нерадзурите“ ще падне?

Топ 10 на тимовете, доминирали в местните си първенства с последователни победи:
1. Бенфика (ПОРТУГАЛИЯ) – 29 победи, 1971-73 година
2. Динамо Загреб (ХЪРВАТИЯ) – 28 победи, 2006-07 година
3. Селтик (ШОТЛАНДИЯ) – 25 победи, 2003-04 година
4. ПСВ (ХОЛАНДИЯ) – 22 победи, 1987-88 година
5. Хапнарфьордюр (ИСЛАНДИЯ) – 18 победи, 2004-05 година
6. Интер (ИТАЛИЯ) – 17 победи, 2006-07 година
7. Стяуа (РУМЪНИЯ) – 17 победи, 1988 година
8. Динамо (РУМЪНИЯ) – 17 победи, 1988 година
9. Валур (ИСЛАНДИЯ) – 17 победи, 1978 година
10. Барселона (ИСПАНИЯ) – 16 победи, 2010-11 година


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА