Last news in Fakti

3 Ноември, 2013 17:07 872 0

От какво се нуждае Рома, за да спечели скудетото?

  • серия а-
  • рома-
  • скудето-
  • руди гарсия

Римляните впечатлиха всички с победната си серия, но все още има такива, които дълбоко се съмняват в крайния им успех през май

От какво се нуждае Рома, за да спечели скудетото? - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

В началото на сезона никой не ги броеше за претенденти за титлата. След три години на посредствени резултати, Рома пое ново начало с назначаването на Руди Гарсия, но никой не очакваше бързи резултати и завръщане сред „големите" в Италия. Летните продажби на Освалдо, Маркиньос и Ламела още повече затвърдиха мнението, че „джалоросите” няма да имат сили за топ 3.

Сега обаче, след 10 изминали кръга, Рома може да се надсмее над критиците си, които не ги смятаха за живи. 10 мача – 10 победи, впечатляващо! Въпреки това тимът от столицата, който е с мач по-малко и две точки повече от преследвачите си Наполи и Ювентус, не трябва да мисли за коронясването на шампиона в Серия „А” през май, а как да продължи победната си серия и да остане фокусиран мач за мач.

Докато някои си мислят, че програмата на римляните е била лесна от началото на сезона, е редно да погледнат победите над Интер, Наполи и Лацио. С изключение на мачовете срещу Фиорентина и Милан, възпитаниците на Руди Гарсия нямат много поводи за притеснение до края на календарната 2013 година.

В тяхна полза е и фактът, че показват дълбочина на състава – нещо, което се смяташе за невъзможно след края на меркатото и раздялата с някои от звездите на тима. Въпреки че Рома игра без Майкон, Балдзарети, Брадли, Жервиньо и Тоти в различни моменти през сезона, отборът успяваше да спечели трите точки във всеки един от мачовете си, припомня Goal.com.

С играчи като Флоренци, Ляич, Додо и Торосидис, „джалоросите” изглеждат опасни. Отсъствието от европейските терени и възможността за почивка през седмицата само потвърждава тезата, че Рома е нещо повече от поредния тим в добра форма.

Има сериозни основания да се смята, че римляните могат да продължат серията си до декември, но само и единствено ако са фокусирани мач за мач и не мислят за скудетото. Друга добра страна на „приказката”, която пишат „вълците” в момента, е, че никой не ги смята за фаворити и няма такова напрежение като в торинския гигант Ювентус, който ще се опита да защити титлата си.

10 от 10 е нещо впечатляващо! Въпреки това има сериозен риск от контузии и наказания в най-важните моменти от сезона. Рома е във вихъра на вълната и колкото по-дълго е там, толкова по-добре.

С отбори като Наполи и Юве зад гърба, задачата не е никак лесна. „Бианконерите” са най-силни именно тогава, когато бъдат подценени или отписани. Рома трябва да остане фокусирана, ако иска да вземе скудетото от ръцете на торинския гранд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА