Last news in Fakti

11 Ноември, 2013 18:25 938 0

Юве отправи заплашително послание

  • серия а-
  • ювентус-
  • обзор-
  • наполи-
  • послание-
  • пол погба-
  • андреа пирло

Рома завърши наравно 1:1 с гостуващия Сасуоло и е на път да изпусне първата позиция

Юве отправи заплашително послание - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Италианският шампион Ювентус победи Наполи с 3:0 в мач от 12-ия кръг на Серия „А“ и отправи заплашително послание към водача във временното класиране Рома, който се изложи срещу Сасуоло. Въпреки че „вълците“ записаха 10 поредни победи в първенството, едва ли някой е очаквал, че ще спечелят скудетото безпроблемно. Торинци са най-обиграният и опитен отбор и ще е изключително трудно да бъдат детронирани.

В неделя неаполитанците бяха разпилени насред „Ювентус стейдиъм“ с класически резултат. Фернандо Йоренте даде преднина на тима си още във втората минута. При гола останаха съмнения за засада, но на повторенията ясно се вижда, че само ръката на испанеца е пред защитника на „небесносините“, а тя не се взима под предвид при отсъждане на засада, тъй като с нея не може да бъде отбелязан гол.

В 74-ата минута гениалният Андреа Пирло уби интригата след великолепно изпълнение на пряк свободен удар, напомняйки още веднъж за себе си.

„Радвам се за гола, но повече ме радва победата. Опитахме да отправим ясно послание към опонентите ни, които трябва да знаят, че ще имаме чудесен сезон“, заяви след мача Пирло, цитиран от „Скай Спорт“.

Шест минути след това един от най-обещаващите млади играчи в световен мащаб Пол Погба наниза третия пирон в ковчега на гостите, вкарвайки великолепно попадение извън границата на наказателното поле.

Юве записа четвърта поредна победа в калчото, доближавайки се само на точка от Рома. „Джалоросите“ се изложиха у дома срещу новака Сасуоло, допускайки гол в последните секунди на мача, който ги лиши от трите точки. Доменико Берарди изравни резултата в 94-ата минута, измъквайки тима си от зоната на изпадащите.

Милан не успя да стигне до победата в четвърти пореден мач, завършвайки наравно 0:0 срещу Киево.

Посланието след изминалия кръг е ясно – Ювентус няма да сдаде титлата без бой. Въпреки звездната селекция и на Рома, и на Наполи през лятото, „бианконерите“ са основен фаворит за трета поредна титла, която ще увековечи Антонио Конте и възпитаниците му в историята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА