Отидете към основна версия

4 887 3

Везенков спря един от най-великите играчи за всички времена, кадрите са хит в Инстаграм

  • спорт

Ако максимата, че защитата печели титли е вярна, то Везенков май трябва да получава много шансове за "кралете". Реализаторските качества на Сашо пък са извън спор

Александър Везенков влезе в игра за Сакраменто Кингс в почти безнадеждна ситуация за победа - 16 точки пасив от Голдън Стейт Уориърс и 15 минути и половина до края на мача.

Българинът обаче помогна с 8 точки, 4 борби, 2 чадъра, 1 асистенция и страхотна игра в защита за победа с 1 точка разлика за "кралете".

Така Сакраменто ще е домакин в 1/4-финалите на новия турнир на НБА. Поражение с 12 точки щеше да означава отпадане за Кингс, а загуба с 11 т. - гостуване в 1/4-финалите.

Сашо изигра най-силния си мач от много време насам и напомни за най-класните си изяви в Евролигата с Олимпиакос.

Ключова в мача беше и защитата му срещу мега звездата Стеф Къри. Къри направи фал в атака срещу Сашо в критичен момент. Българинът му попречи за добра стрелба във финалната атака на мача. Редица пъти помогна на гардовете на домакините за двойна защита срещу Стеф.

А Къри на жаргон "дълго време няма да го вали дъжд", защото отнесе здрав български чадър с марка Везенков.

Стеф Къри е сред най-великите играчи в историята на НБА. Като лидер той поведе Голдън Стейт Уориърс към 4 шампионски титли.

Но днес, според Инстаграм профила на Сакраменто Александър Везенков му каза: "Не, сър"!

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 20 гласа.

Свързани новини