Отидете към основна версия

1 392 10

Черно море удари ЦСКА-София, излезе на първо място в класирането

  • черно море-
  • цска-
  • победа-
  • червен картон

Двата отбора завършиха мача с по 10 души

Снимка: ПФК Черно море

Черно море постигна минимална победа над ЦСКА-София в пряк сблъсък в челото. Единственият гол в мача вкара Живко Атанасов в 88-ата минута. Двата отбора завършиха срещата с по 10 души, заради получени червени картони от Мазир Сула от домакините и Фернандо Каранга от гостите. С успеха си Черно море излезе на първо място във временното класиране с 48 точки, докато ЦСКА-София е трети с 45 точки.

Двата отбора изиграха не особено впечатляващо първо полувреме, в което честите голови положения почти липсваха. Първата сериозна ситуация в мача бе за домакините в 10-ата минута, когато Мишаел Алвес центрира отдясно към Исмаил Иса в наказателното поле на гостите, но нападателят бе изпреварен от вратаря Густаво Бусато.

В 15-ата минута Джонатан Линдсет изведе в чудесна позиция Фернандо Каранга, който със страхотен шут по диагонал вкара гол, който обаче не беше зачетен заради засада на нападателя на „червените“. В 27-ата минута Пабло Гарсия стреля опасно от пряк свободен удар по диагонал отдясно, но топката попадна в ръцете на вратаря на ЦСКА-София Густаво Бусато.

В 55-ата минута домакините организираха опасна контраатака, при която топката достигна до Васил Панайотов, който стреля по диагонал отдясно, но слабо и вратарят Густаво Бусато улови топката. В 61-ата минута Васил Панайотов центрира в наказателното поле на столичани, където Андреяс Калкан стреля от воле, но неточно.

В 71-ата минута Фернандо Каранга от ЦСКА-София първоначално получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Васил Панайотов, но след консултации с ВАР той получи директен червен картон.

В 83-ата минута и Черно море остана с 10 души на терена, след като Мазир Сула получи втори жълт и съответно червен картон.

В 88-ата минута, след центриране от корнер Атанас Илиев отклони топката към Живко Атанасов, който от 2-3 метра с глава вкара победния гол за домакините – 1:0.

Резултати в срещите от 22-рия кръг в efbet Лига:
Ботев (Вр) - Пирин (Бл) - 1:2
Ботев (Пд) - Етър - 2:0
Локо (Пд) - Хебър – 1:2
Черно море - ЦСКА-София 1:0

Днес:
Левски - Арда Кърджали (17.45 часа, Диема спорт)

В неделя:
Локо (Сф) – Крумовград
ЦСКА 1948 - Славия

В понеделник:
Берое – Лудогорец

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини