Отидете към основна версия

1 584 3

Леден душ за Сакраменто, Везенков изгледа събитията

  • спорт

Далас прати в нокдаун "кралете"

Снимка: БГНЕС

Далас Маверикс постигна втора поредна победа като гост срещу Сакраменто Кингс. Първата дойде разгромно преди дни, а тази сутрин българско време Маверикс направиха обрат.

Сакраменто Кингс водеше с 9 точки в началото на четвъртата част. Далас обаче я взе с 34:21.

Така гостите спечелиха в Голдън 1 Център със 107:103. Традиционно Де'Аарън Фокс реализира най-много точки за Сакраменто 23.

Кайри Ървинг блесна за гостите с 30 точки. Лука Дончич пак се вихри с 26 точки, 9 борби и 12 асистенции.

Гостите разчитаха на Дончич, Ървинг, Данте Екзъм, Пи Джей Уишингтън и Даниел Гафърд за последните минути на мача, което е много силна петица както в офанзивен, така и в дефанзивен план. Данте пропусна няколко отворени стрелби, но реши мача с тройка за 106:103. Той е бивш играч на Партизан Белград.

Далас са 6-ти на Запад и изглеждат като тим, който може да направи рейд в плейофите. 44 победи и 29 загуби за Дончич и компания, които са фаворити за шестата позиция и директно класиране в плейофите.

С 42 победи и 31 поражения Сакраменто е 8-и в Западната конференция и май ще играе в баражите за плейофите. "Кралете" не изглеждат като тим, който е готов за баскетболни чудеса в края на сезона, а именно плейофите, ако въобще стигнат до първия кръг.

Александър Везенков изгледа и тази загуба на Сакраменто Кингс от пейката без да е по екип. Той е контузен от много време, трябва да се завърне скоро в игра. Сакраменто има нужда от него във формата му от миналия сезон, когато блестеше в Евролигата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини