Отидете към основна версия

1 615 24

Феновете на Локомотив Пловдив изпотрошиха тоалетните на стадион "Христо Ботев" - СНИМКИ

  • фенове-
  • стадион христо ботев-
  • стадион-
  • ботев пловдив-
  • локомотив провдив-
  • дерби

На 28 юли 2024 година в град Пловдив се изигра първото местно футболно дерби за сезона

Снимка: facebook

На 28 юли 2024 година в град Пловдив се изигра първото местно футболно дерби /2:2/, в което гостуващите привърженици на „Локомотив“ имаха възможност да присъстват на обновения стадион „Христо Ботев“, за да подкрепят своите любимци.

След него домакините показаха покъртителни снимки с щети по стадиона предизвикани от феновете на гостите.

Ето какво написаха от клуба:

"Ръководството на ПФК „Ботев“ направи всичко необходимо, за да осигури нужния комфорт и гостоприемство на своите гости, вярвайки, че цивилизованото и джентълменско поведение, което бихме искали да наложим като норма при срещите ни с нашите спортни опоненти, ще срещне адекватно отношение и европейски манталитет.

За наше огромно съжаление и разочарование, след края на футболния сблъсък констатирахме истински погром в сектора за гости и прилежащите към него помещения. Недоумяваме как е възможно хора, имащи претенциите да се отъждествяват с нашия град и неговата хилядолетна история, да се държат като варвари в дома на своите домакини.

Държим да подчертаем, че нямаме никакви претенции към ръководството, спортно-техническия щаб и футболистите на „Локомотив“. Убедени сме, че те също изпитват неудобство и чувство на срам от случилото се.

Важно е да припомним на всички любители на футбола в град Пловдив, че изграждането на новите стадиони на „Ботев“ и „Локомотив“ се финансира със средства от държавния бюджет, а собственик на спортните съоръжения е Община Пловдив.

Иска ни се да вярваме, че този грозен инцидент ще бъде последният, срамящ културната столица на България, като призоваваме всички заинтересовани страни да осъдят непредизвиканата с нищо агресия и разруха".

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.

Свързани новини