Отидете към основна версия

953 15

Цвети Пиронкова празнува рожден ден днес

  • цвети пиронкова-
  • цветана пиронкова-
  • тенисистката-
  • рожден ден-
  • празник

През 2010 година тя достига до полуфиналите на "Уимбълдън"

Снимка: БГНЕС

Днес празник има тенисистката Цветана Пиронкова. Тя е родена на 13 септември 1987 година в Пловдив и има впечатляваща кариера, гарнирана със серия от силни представяния в турнирите от Големия шлем.

През 2010 година предизвиква фурор в средите на тениса, достигайки до полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания - "Уимбълдън". Година по-късно доказва, че в шеметния и рейд до финалната четворка няма нищо случайно, класирайки се за 1/4-финалите.

През 2016 година е четвъртфиналистка на червените кортове на Откритото първенство на Франция - "Ролан Гарос". През 2020 година се появява на Откритото първенство на САЩ (US Open) - нейно първо появяване на корта след "Уимбълдън" 2017.

Въпреки продължителното отсъствие и раждането на първия и син, Пиронкова се представя отлично - нов четвъртфинал. За това нейно постижение е наградена от световната тенис асоциация WTA с приза "Завръщане на годината".

През 2014 година Цвети печели силния WTA турнир в Сидни, като на финала побеждава Агнешка Радванска (Полша). По време на своята кариера Пиронкова има 12 победа над състезателки, заемащи място сред Топ 10 в световната ранглиста.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини