Отидете към основна версия

1 071 4

Тони Кроос със саркастичен коментар към признанието на УЕФА

  • тони кроос-
  • германия-
  • испания-
  • евро 2024-
  • уефа-
  • грешка-
  • марк кукурея

От централата отчетоха съдийска грешка в неотсъдената дузпа за Германия за играта с ръка на Марк Кукурея в четвъртфинала на Евро 2024

Снимка: БГНЕС/EПA

Новината, че в УЕФА отчетоха съдийска грешка в неотсъдената дузпа за Германия за играта с ръка на Марк Кукурея в четвъртфинала на Евро 2024, предизвика сериозни реакции. Най-активни логично бяха бивши национали и големи фигури за Бундестима като Тони Кроос, Лотар Матеус и Йенс Леман, пише sportal.bg.

Отказалият се след еврофиналите Кроос заяви пред “Билд”: “Отне им три месеца, за да разберат, че това е игра с ръка, което почти всички успяха да видят за секунда. Това ме успокои много (смее се). Мога ли вече да се нарека европейски шампион, защото официално го потвърдиха? Не, не мисля”.

Възмущението на Кроос се допълва и от това на легендата на германския футбол Лотар Матеус: "Вече го казах, още когато го видях, веднага: това е много ясна дузпа! На следващия ден дойде новината, че УЕФА е наредила да не се отсъжда дузпа, ако ръката не е била в неестествена позиция. Но днес възниква въпросът: Съществуваше ли наистина това указание, бих искал да чуя какво казаха съдията и ВАР?

Ако е вярно, че УЕФА сега признава, че това е било грешно решение, то е ясно, че са ни измамили. Тогава мнимото указание от УЕФА беше само извинение. Жалко е, че сега признават това, което всички видяхме тогава”.

Бившият страж на националния отбор Йенс Леман също заяви: “Сега в ретроспекция е двойно по-горчиво. Това има своята история, защото си спомням, че на финала на Евро 2008 също отбелязахме гол, който беше отменен. Вече никой не знае защо. Там нямаше ВАР, но този път отново срещу Испания … Испанците могат да бъдат щастливи, че реферът не го видя“, каза бившият играч на Борусия (Дортмунд) и Арсенал.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини