Отидете към основна версия

428 1

Игор Йовичевич: Трябва да показваме, че сме шампиони всеки мач и всеки ден

  • игор-
  • йовичевич-
  • лудогорец-
  • треньор

Винаги е важно да накараме играчите да повярват в идеята на треньора, казва наставникът

Снимка: ПФК Лудогорец

Новият старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич сподели първите си впечатления от разградския клуб. Наставникът на "орлите" е категоричен, че отборът разполага с много качество и именно затова трябва във всеки мач да показва, че е шампион.

"Още от първата минута на комуникация с клуба усетих решителността, амбицията и знанията на всички в Лудогорец. Знаех за репутацията на Лудогорец, когато бях в други отбори, а сега разбирам защо са шампиони толкова дълго време. Амбицията винаги е висока. Минимумът тази година е Лига Европа“, добави той.

„Шампионската лига е стъпка нагоре. Нека помечтаем за това, ще работим всеки ден за това. Ще убеждаваме играчите, че могат да се справят. Горд съм, че съм треньор на Лудогорец“, коментира още Йовичевич.

„Гледах мача със Славия (Прага), разбира се. Знам нещата, които могат да се подобрят. Винаги е важно да накараме играчите да повярват в идеята на треньора. В големи отбори като Лудогорец няма време. Всеки ще очаква нова идея, нов стил на игра и аз съм готов за това. Амбицията остава - да печелим мачове и да бъдем конкуретоспособни в Лига Европа. С това мислене ще работим всеки ден, сподели още наставникът. - Вече направихме две тренировки. Важно е винаги да сме близо, защото пас 5 метра е много по-добре от такъв 25 метра. Това е ново предизвикателство за мен. Имам време да преценя качествата на футболистите. През този период ние трябва да се състезаваме с тези играчи. Виждам голямо ниво в тях, за да могат да се състезават в Европа. Винаги имаме опция да спечелим. Винаги ще се борим в първенството, трябва да сме готови на 100%. Другите клубове играят срещу Лудогорец като финал. Трябва да показваме, че сме шампиони всеки мач и всеки ден."

Мачове от 10-ия кръг на Първа лига:
Локо (СФ) - Хебър - 0:0
Берое - Славия- 1:0

Днес:
Локо (Пд) – Крумовград (17 часа, Диема спорт)
Черно море - ЦСКА-София (20 часа, Диема спорт)

В неделя:
ЦСКА 1948 - Ботев (Пд) (16,45 часа, Диема спорт)
Левски – Арда (18,45 часа, Диема спорт)
Ботев (Вр) – Лудогорец (21, 15 часа, Диема спорт)

В понеделник:
Септември - Спартак (Вн) (20 часа, Диема спорт)

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини