Отидете към основна версия

663 0

Ман Сити с втора поредна грешна стъпка във Висшата лига

  • манчестър сити-
  • нюкасъл-
  • реми-
  • висша лига

"Гражданите" направиха реми с Нюкасъл

Снимка: БГНЕС

Шампионът на Англия Манчестър Сити направи втора поредна грешна стъпка във Висшата лига, след като стигна само до равенство 1:1 при гостуването си на Нюкасъл в първия мач от шестия кръг, предава БТА.

След като преди седмица при домакинството си на Арсенал футболистите на Пеп Гуардиола стигнаха само до равенство 2:2, то в днешния двубой те излязоха пределно мотивирани да вземат трите точки. През първото полувреме играта на гостите спореше, а пробивите на Джак Грийлиш по левия фланг вещаеха постоянни проблеми за Ник Поуп. Точно преди един такъв в 37-мата минута падна и първият гол в мача. Грийлиш комбинира по земя с Йошко Гвардиол (в средата), който се освободи от опеката на бранител на домакините и с удар по диагонала с десния крак бе точен за 0:1.

Нюкасъл обаче успя да реагигра през второто полувреме, макар играта отново да бе основно в половината на "свраките". В 57-мата минута Антъни Гордън се измъкна зад централните защитници на Манчестър Сити и бе повален на земята от вратаря Едерсон, което доведе до дузпа в полза на домакините. Именно Гордън застана зад топката и с хладнокръвен удар бе точен за 1:1.

В заключителните 30 минути играта се пренесе изцяло в половината на Нюкасъл, но вратарят Ник Поуп бе безупречен във всички ситуации, в които се изискваше намесата му.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини