Отидете към основна версия

451 7

Без биатлонисти от Русия и Беларус и през новия сезон

  • биатлон-
  • русия-
  • беларус-
  • мок

МОК препоръча да се допуснат състезатели от двете страни под неутрален флаг, но нито една от международните зимни олимпийски спортни федерации все още не е взела такова решение

Снимка: БГНЕС/Архив

Руските и беларуските биатлонисти няма да могат да се състезават през новия сезон за Световната купа дори с неутрален статут. Това съобщиха за ТАСС от Международния съюз по биатлон (IBU) по време на конгреса на централата, който приключва днес в Белград. Организацията отбеляза, че въпросът за възстановяване на националните федерации на Русия и Беларус и допускането на техните биатлонисти до състезания не е включен в дневния ред на срещата, предава БТА.

"Решението на Конгреса от 2022 г. ще остане в сила, отбеляза IBU. - Това означава, че в правилата на IBU няма разпоредба за участие на спортисти с неутрален статут“.

Руските и беларуските биатлонисти са лишени от възможността да се състезават в състезания на IBU от март 2022 година заради участието на двете страни във военната инвазия в Украйна, а членството на националните им федерации по-късно е прекратено.

Международният олимпийски комитет (МОК) препоръча да се допуснат руски и беларуски спортисти под неутрален флаг през 2023 г., но нито една от международните зимни олимпийски спортни федерации все още не е взела такова решение.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.

Свързани новини