Отидете към основна версия

583 2

Никола Цолов най-бърз на Херес

  • никола цолов-
  • време-
  • следсезонен тест-
  • тест-
  • писта-
  • пилот-
  • херес-
  • формула 3

Българският пилот участва в само един от дните на първия официален следсезонен тест

Никола Цолов се включи в само един от дните на първия официален следсезонен тест във Формула 3 за 2024 година, но това не му попречи да оглави класирането в края на двудневния тест на „Херес“.

За изпитанията на испанската писта бяха първа възможно да работи с отбора на Кампос, с който през 2022 спечели титлата в испанската Формула 4, на ниво Формула 3. След края на вчерашния ден Никола говори пред официалния сайт на Формула 3 и коментира как е минал денят, казвайки, че основната му цел е била да свикне с начина, по който работи отборът на ниво Формула 3. В първите си два сезона в шампионата Българския лъв кара за екипа на АРТ.

„В миналото съм работил с Кампос във Формула 4, където напълно доминирахме шампионата, така че аз познавам малко отбора и смятам, че като цяло обстановката тук е добра. Знаех, че ще има период на адаптация, тъй като идвам от АРТ, където прекарах две години, но усещането в колата беше добро още от началото. Бях много доволен от отбота и начина ни на работа, смятам, че успях да се подготвя добре. Преди теста гледах доста клипове, за да съм с добро темпо още от първите обиколки, което се и случи. Така че съм доста доволен.

„Фактът, че познавам гумите, шампионата и всички, което идва с него помага, но смятам, че все още има неща, които тепърва ще изпитвам за първи път. Това беше първият ми тест с този отбор във Формула 3, така че има един процес на учене. Все още имам какво да уча за колата, но засега аз съм доволен и мога да кажа колко сме бързи.

„С дъжда следобед беше добре да усетя колата и в тези условия. Никога не можеш да си сигурен какво ще е усещането, защото условията постоянно се менят.

„Днес просто исках да разбера как работи отборът. Въпреки че сме работили заедно във Формула 4, те оперират по различен начин във Формула 3, така че днес аз свиквах с част от нещата наново“, каза Цолов.

Следващата седмица има предвиден още един двудневен тест във Формула 3, който ще се проведе на пистата „Каталуния“ край Барселона. Очакванията са Никола да участва и в него, отното с екипа на Кампос, но това още не е потвърдено.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини