Отидете към основна версия

1 905 2

Кличко ще се боксира още 10 години

  • владимир кличко-
  • бокс-
  • кариера

Той иска да подобри рекорда за най-дълго притежание на световната титла в тежка категория

Снимка: БТА

Световният шампион по бокс в тежка категория във версиите IBF, IBO, WBA и WBO Владимир Кличко заяви, че планира да продължи спортната си кариера поне още 10 години.

Пред германския вестник „Ди Велт” украинецът заявява, че иска да подобри рекорда на американеца Джо Луис по продължиленост на притежанието на титлата в тежка категория. Луис държи пояса в продължение на 12 години, в периода между 1937 и 1949 година. Към момента Кличко е на 38 години и за да подобри рекорда на американеца, той ще трябва да не допуска загуба още 4 години. Украинецът не е губил мач в последните 10 години от своята кариера, като спечели първата си титла през 2006 г.

„Скоро навърших 38 години, но това е просто едно число. Все още не съм се наситил на бокса и сега съм по-силен от всякога. Преди няколко години мислех, че вече няма на къде да се развия повече, но мисията все още не е приключила. Искам да се боксирам още 10 години. Мисля, че комбинацията от опит, физически способности, техники и тактики ми позволява да бъда добър боксьор.”

Следващият мач на Кличко ще се проведе на 26-ти април в Оберхаузен. Негов противник ще е австралиеца Алекс Леапай.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини