Отидете към основна версия

880 0

71 години от рождението на Гунди

  • левски-
  • 71 години-
  • гунди

Днес, 4 май, се навършват 71 години от рождението на легендата на Левски Георги Аспарухов - Гунди. Милиони имаха щастието да бъдат преки свидетели на невероятния му талант.

За останалите той е причудлив герой от приказка. Приказка без край. България имаше нужда от идоли и съдбата сякаш разбра това.

Изпрати Гунди, за да носи радост на хората, и той навлезе в техния бит със скоростта на комета. Животът му бе кратък, но огнен като факла, в каквато го превърна и нелепо ранната му смърт.

Роди се и игра във време, когато по улиците и махленските поляни буквално гъмжеше от самородни таланти, кой от кого по-ярък и по-впечатляващ.

Но в крайна сметка той седна на трона, и то не защото сам го желаеше, а защото хората искаха да го видят там.

Запалянковците оцениха личността, която ги даряваше с наслада и емоции и която в най-висока степен сродяваше простата народна игра с изкуството.

Правеше го с благородната осанка на аристократ - с чар, с елегантност, с изтънченост дори! Брилянтната техника, пасовете, ударите, близката до съвършенство игра с глава, комбинативността, физическата мощ... Всички тези качества остават незабравими.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини