Отидете към основна версия

1 341 0

Роналдо се отпуши, но Португалия отпадна

  • португалия-
  • гана-
  • мондиал 2014

Гана остана на дъното в група G

Снимка: АП/БТА

Отборът на Португалия имаше нужда от много убедителен успех в мача си, както и от победа на германците в другия, за да се класира напред на Мондиал 2014. Бундестима спечели с минималното 1:0 срещу САЩ. Португалия пък надви Гана, но едва с 2:1, което се оказа недостатъчно и европейският тим трябваше да се прости с Мондиал 2014.

Португалия откри резултата след автогол на Джон Бойе през първото полувреме, но Асамоа Гиан изравни през втората част. Попадението на нападателя бе с цената на рекорд – Гиан се превърна в най-резултатния африкански футболист на световни финали. Той оформи головата си сметка на шест попадения.

Голът за Гана придаде нов импулс в играта на африканците, които след изравняването набързо пропуснаха още две отлични ситуации. В крайна сметка Бето и бранителите пред него успяха да опазят вратата си.

След направените смени в състава на Португалия, тимът на Пауло Бенто изравни играта и на свой ред взе инициативата. Това логично доведе до няколко интересни ситуации в наказателното поле на африканците, при една от които падна и втория гол за Португалия.

След центриране от корнер, вратарят Дауда игра безобразно и боксира топката, пращайки я директно в краката на Кристиано Роналдо, който бе оставен абсолютно сам. За нападателя не представляваше никаква трудност да я насочи в опразнения ъгъл на вратата. Попадението бе първо за Роналдо на първенството в Бразилия.

До края на срещата Роналдо имаше още три отлични възможности за гол, но така и не успя да вкара, за да направи успеха на своя тим по-убедителен.

След този резултат обаче и двата тима ще се наложи да се простят с Мондиала за сметка на Германия и САЩ, които отиват на осминафиналите на Световното в Бразилия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини