Отидете към основна версия

6 261 5

Golf ще получи мултимедия с жестово управление

  • volkswagen-
  • golf-
  • golf r touch-
  • мултимедия-
  • жестово управление

Обновеният Volkswagen Golf ще стане първият сериен автомобил с информацонно-развлекателна система, която ще може да контролира редица функции на колата с помощта на жестове, разкрива шефът на развойния отдел на марката Хайнц-Якоб Нойсер пред Auto Express. Нововъведението ще бъде включено в списъка с екстри за модела в края на следващата година.



Новата мултимедия на Golf ще включва три екрана и пет сензора, разположени в салона. Сегашният монитор ще бъде заменен от голям 13-инчов дисплей в центъра на арматурното табло, а аналоговите контролни прибори ще отстъпят място на 8-инчов екран. С жестове ще може да се усилва и намалява звукът на озвучителната система, да се регулира климатикът и да се отваря и затваря люкът на покрива.



Модернизираният Golf ще заимства новото си оборудване от прототипа Golf R Touch, показан на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари. В неговия салон почти няма бутони и механични превключватели. За отварянето на шибедаха е достатъчно да се докосне таванът, след което на екрана се появява меню с настройки за управлението му. При движение на ръката от ветроупорното стъкло назад люкът се отваря, а в обратна посока се затваря. На сходен принцип се регулира позицията на седалките.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини