Отидете към основна версия

3 286 5

Урал за Дарт Вейдър

  • урал-
  • ирбитски мотоциклетен завод-
  • мотоциклет-
  • междузвездни войни-
  • дарт вейдър

Руският производител на мотоциклети Урал представи специален модел с кош, посветен на злодея от "Междузвездни войни" Дарт Вейдър. Обсебената от Тъмната страна на Силата машина ще бъде пусната в ограничена серия от 25 екземпляра.

Limited Edition Ural Dark Force е боядисан изцяло в черно, включително двигателя, изпускателната система с керамично покритие и емблемите. Между коша и седалката на мотоциклета е монтиран червен лазерен меч, от който "бързо може да се възползва както пътникът, така и ездачът". Допълнителен футуристичен нюанс внася изцяло светодиодният фар.

Ural Dark Force има двуцилиндров боксер с работен обем 749 см3, развиващ 41 к.с. и 51 Нм. Двигателят е съчетан с механична предавателна кутия с четири предни и една задна предавка. Подобно на останалата продукция на руската марка, амортисьорите са доставени от Sachs, а спирачните механизми - от Brembo.

"Уралът" на Дарт Вейдър ще се продава в САЩ. Поръчки ще започнат да се приемат от 1 декември. Цената е $14 999.

Тежките мотоциклети Урал са копие на BMW R-71 от 1939 г. и се произвеждат в Ирбитския мотоциклетен завод в Свердловска област, където фабриката е преместена след нападението на нацистка Германия през 1941-ва. В Русия и страните от бившия Съветски съюз се продават незначителен брой мотори. По-голяма част от продукцията се реализира в Европа, Австралия и Япония, а основният пазар на марката са САЩ.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини