Отидете към основна версия

39 312 35

BMW пенсионира страничните огледала

  • bmw-
  • i8 mirrorless concept-
  • елмар фрикенщайн

Камерите вместо огледала за обратно виждане не са новост при изложбените автомобили и демонстрационните прототипи. Технологията обаче може да навлезе в серийно производство по-рано, отколкото се предполагаше, а пионер в нея очевидно ще стане BMW.

На завършилото наскоро изложение за потребителска електроника CES 2016 в Лас Вегас баварците показаха концепт, в който традиционните огледала са заменени от три камери. Изображението от тях се прожектира на широк екран на мястото на вътрешното огледало на прототипа i8 Mirrorless Concept. Дисплеят е широк 300 и висок 75 мм и показва дори случващото се в слепите зони.

Според BMWBlog новата разработка ще се появи в серийни модели на компанията още през 2019 г. Сайтът цитира шефа на развойния отдел на BMW Елмар Фрикенщайн, според когото елиминирането на страничните огледала ще намали разхода на гориво заради подобрената аеродинамика и ще подобри безопасността. Първите модели, които ще се сдобият с авангардната разработка, са i8, фейслифт версията на 7er и бъдещият флагман от девета серия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини