Отидете към основна версия

3 421 0

Преносим 3D-принтер за печат със смартфон

  • olo-
  • 3d-принтер-
  • смартфон

Проект за компактен триизмерен принтер, работещ под управлението на смартфон с операционна система iOS, Android или Windows Phone и диагонал на екрана до 5.5 инча набира скорост в платформата за колективно финансиране Kickstarter. OLO използва изчислителната мощност на мобилния телефон и осветлението от дисплея му и се захранва от четири батерии тип AA.

3D-принтерът се състои от три части - основен модул, в който поставя смартфонът, контейнер с необходимите за печат приспособления и отделение с консумативи. Светлината от екрана служи за втвърдяване на течния полимер, с който се принтира обектът.

Шаблони за печат могат да се изтеглят от базата данни в мобилното приложение или да се създават самостоятелно с помощта на специализирани програми като Autodesk 123D Catch. Предвидена е и функция за генериране на модел с помощта на сканиране с камерата на смартфона.

OLO страда и от някои недостатъци. По време на работа основните функции на телефона стават недостъпни. Освен това принтерът работи само с фирмени консумативи, а размерът на разпечатваните обекти е доста малък. При цена от $99 обаче тези минуси обаче остават на заден план.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини