Отидете към основна версия

16 419 15

Въвеждат по-як звук за малките двигатели

  • ford-
  • двигатели-
  • звук

Ford патентова нова технология, която позволява на малките двигатели да звучат много по-авторитетно. Малките нови турбомотори на компанията вече са прилично ефективни, но на този етап звукът им е меко казано несериозен. Новата технология има за цел да промени именно това.

Когато системата е включена, водачът ще има чувството, че двигателят работи на по-високи обороти, а звукът ще наподобява този на агрегати с по-голям работен обем. Като пример специалистите от Ford посочват, че трицилиндровият им 1.5-литров мотор ще звучи като V8.

От Ford заявяват още, че освен акустичен ефект новата технология ще допринася и за икономия на гориво, защото това ще кара водачите да натискат по-малко педала на газта. Към момента сходна функция се използва в европейската версия на Mustang. Там е монтиран 2.3-литров двигател EcoBoost, който звучи доста по-респектиращо.

Focus RS също е оборудван с такава функция, но новата ще е значително по-добра, допълват от Ford. Все още не е ясно кога новата технология ще започне да се вгражда в серийни модели на марката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини