Отидете към основна версия

4 743 4

Нова безплатна зарядна станция пред НДК

  • електромобили-
  • зарядна станция-
  • ндк

Мрежата от електростанции с безплатен заряд се увеличава с още една локация – Националният дворец на културата (НДК). НДК ще бъде домакин на най-важното събитие за България през 2018 г. – Председателството на Съвета на ЕС. Част от проекта за реконструкция на сградата включва нова стратегия за енергийна ефективност, която ще намали драстично консумацията на ток и топлоенергия.

Зарядната станция, предоставена от КИА Моторс България, е монтирана в непосредствена близост до вход А3 и дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили, като за 40 мин. клиентите могат да заредят 20% от капацитета на батерията си. По този начин те ще гарантират безпроблемно използване на своите електромобили в рамките на деня. За пълен заряд са необходими 5 часа.

Към момента електростанции с безплатен заряд са монтирани пред търговско-сервизния комплекс на КИА в София, Таксиметрова компания Йелоу 333, България Мол, Булстрад АД – централен офис и централния офис на Дарик радио. КИА Моторс България сключи договор и с туристическия холдинг "Виктория Груп" за поставянето на станция пред всеки един от хотелите на компанията в София, Пловдив, Пампорово, Слънчев бряг и Елените.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини