Отидете към основна версия

26 603 12

Къде са най-евтини резервните части?

  • ebay-
  • amazon-
  • резервни части-
  • автомобили

 

Оказва се, че най-евтините резервни части за автомобили могат да се намерят в големите онлайн магазини. Още по-интересното е, че хората вече масово пазаруват през портали като eBay и Amazon. Освен че са по-евтини, тези сайтве доставят доста по-бързо резервните части, отколкото при стандартна поръчка при официалния дилър.
 
В Европа най-популярни при въпросната онлайн търговия се оказват именно резервни части и аксесоари за автомобили. Статистиката сочи, че те държат стабилен дял от 25.8 %. Странното е, че авточасти се поръчват повече от обувки и дрехи, на които се падат едва 15.4% от електронната търговия.
 
Категорията "Дом и градина" е с дял от 13 %, а компютри и периферно оборудване се търгуват през интернет от едва 12.7 %, като голяма част от този дял се пада на продукти на компанията Apple. Повишеното търсене на авточасти се дължи основно на страните от Източна Европа и Русия.
 
Този факт се обяснява с това, че в тези държави средната възраст на автомобилите е доста висока и резервни части за тях не се поддържат в наличност от официалните вносители. Освен това цените в онлайн магазините са в пъти по-ниски от тези на дилърите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини