Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 13:07 26 586 12

Къде са най-евтини резервните части?

  • ebay-
  • amazon-
  • резервни части-
  • автомобили

 

Оказва се, че най-евтините резервни части за автомобили могат да се намерят в големите онлайн магазини. Още по-интересното е, че хората вече масово пазаруват през портали като eBay и Amazon. Освен че са по-евтини, тези сайтве доставят доста по-бързо резервните части, отколкото при стандартна поръчка при официалния дилър.
 
В Европа най-популярни при въпросната онлайн търговия се оказват именно резервни части и аксесоари за автомобили. Статистиката сочи, че те държат стабилен дял от 25.8 %. Странното е, че авточасти се поръчват повече от обувки и дрехи, на които се падат едва 15.4% от електронната търговия.
 
Категорията "Дом и градина" е с дял от 13 %, а компютри и периферно оборудване се търгуват през интернет от едва 12.7 %, като голяма част от този дял се пада на продукти на компанията Apple. Повишеното търсене на авточасти се дължи основно на страните от Източна Европа и Русия.
 
Този факт се обяснява с това, че в тези държави средната възраст на автомобилите е доста висока и резервни части за тях не се поддържат в наличност от официалните вносители. Освен това цените в онлайн магазините са в пъти по-ниски от тези на дилърите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 HAHA

    1 1 Отговор
    най евтините части са от нощния магазин ( на улицата ) който каквото си хареса :Д
  • 2 Socket

    0 2 Отговор
    Според мен тея който си помислиш да взимаш ще ми е най-интересно и забарно
  • 3 грозен

    3 0 Отговор
    много истина. отдавна си пазарувам всичко за колата онлайн. има и избор марка и цена. магазинчетата за авточасти с 500% надценка поникнаха като гъби, сега спокойно могат да фалират всички. много ще се радвам, най-вече заради боклучавите им части и надценката. не може всички да си купите х5 и кю7
    лошо е, че българина не е много с ит възможностите , иначе да са измрели досега.

    Коментиран от #4

  • 4 Димитър Димитров

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "грозен":

    @3 bb
  • 5 Димитър Димитров

    1 1 Отговор
    грозен дай някой от твойте сайтове да сравним
  • 6 ventoman

    1 0 Отговор
    В интерес на истината в България са няколко вносителите на атвочасти и всички други малки магазинчета си набавят частите от тях и правят нечовешка надценка,аз лично купувам частите за моята кола от един от най-големите вносители на части в БГ
    ("Е*ро 07) и там са доста по евтини от колкото в някое малко магазинче,а ако купя част от това магазинче на нея пише"Вносител Е*ро 07" :Д,което е най-забавното .
  • 7 PlimP

    1 0 Отговор
    да живее ибей :D, относно еврото, продават доста големи количество боклуци, имат части с качество много по-зле от втора злоупотреба, то кой ли не продава гадни и некачествени части:Х, най-добре дето се вика оригинални, но вече и там за съжаление не е 100% че ще е настина нещо добро, пък и малко хора могат да си позволят да си купуват части от вносителите на съответната марка
  • 8 хоо

    1 0 Отговор
    Добърден! Че вие сега ли го разбрахте.
  • 9 грозен

    2 0 Отговор
    Не ме разбирай грешно. Нямам нищо против някой да се занимава с бизнес и да печели. Но не и с такава брутална надценка (в желанието за бързо забогатяване и купуване на черен ЖИП). Отделно на надценката прибавяме и некадърно обслужване. Всеки който познавам,вкл. и аз преди като тръгна за резервна част, първо сваля старата, защото в магазина 90% дават грешна ако нямам мостра за сравнение. И проблема не е в мен. Знам си данните на колата. Темата е обширна. Но много скоро всички ще минат на електронно пазаруване. Вие магазинчетата ако сте учили малко бизнес, пазар, маркетинг, стратегии, проучване би трябвало да си извадите изводи.
    Искате пример: сайта на fk, амортесьори за астра по 25лв с доставка, каквито и да са , най-смотаните по магазините са по 100лв. Сменям си ги сам, по същата причина: некадърници и скъпчии по автосервизите.
  • 10 някой

    0 1 Отговор
    Смени марката на амортисьорите... че самото ти изказване сменям си ги сам показва че не живеят много... Тая цена 25лв. е абсурдна... впрочем не е за самоковско тинике made in China.
  • 11 Ангел Колев

    0 0 Отговор
    Адски си прав колега "ГРО3ЕН"...
    ....(в желанието за бързо забогатяване и купуване на черен ЖИП). Отделно на надценката прибавяме и некадърно обслужване.
    ... некадърници и скъпчии по автосервизите...

    но какво може да направиме ние, обикновените потребители?

    и както е казал Д. Попов 3А БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ
  • 12 Aнгел Колев

    0 0 Отговор
    За бога братя, не купувайте!
    ...от магазините с адски надценки,
    ... ето колегата ще ви даде линк за онлайн пазаруване.