Отидете към основна версия

3 521 13

Samsung с ново решение след големия провал

  • самсунг-
  • телефони-
  • рециклиране-
  • метали-
  • galaxy note 7s

Компанията предприема мерки за намаляването на високотехнологичните отпадъци

Само преди няколко месеца Samsung, най-големият производител на смартфони в света, имаше огромни проблеми с един от моделите си - Galaxy Note 7s, припомня BBC. Във вторник южнокорейската компания заяви, че смята да рециклира близо157 тона злато, сребро, колбат, мед и други метали от милионите смартфони, които бяха изтеглени от пазара, след като се оказа, че са податливи на запалване. Остава неясно как точно ще бъдат използвани извлечените метали.

Дисплейните модули на телефоните, чиповете с памет, камерите и останалите компоненти също ще бъдат отделени от Galaxy Note 7s, като някои ще се продадат, а други ще се рециклират, стана ясно след изявление на Samsung.

В опитите си за намаляване на отпадъците Samsung започна да продава 400 000 смарфона под името Galaxy Note FE (Fan Edition) в Южна Корея. Новият модел е изработен от неизползваните части, произведени за Galaxy Note 7s.

Проблемите около Galaxy Note 7s струваха на компанията повече от $5 млрд. Авиокомпаниите забраниха на пътниците да носят въпросните смартфони по време на полетите поради опасения за безопасността на околните и милиони смартфони бяха изпратени обратно на Samsung.

Неправителствена екологична организация "Грийнпийс" призова южнокорейския технологичен гигант да продава по-дълготрайни продукти и електроника, по-лесна за ремонт и ъпгрейд, за да се избегнат големите емисии на високотехнологични отпадъци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини