Отидете към основна версия

10 915 14

Приложение показва каква гъба берете

  • приложение-
  • гъби-
  • чехия
Снимка: Shutterstock

Почти няма човек, който да не обича да си похапне вкусни гъбки в масълце. Не всеки обаче решава да си набере продукта сам. Причината е, че има доста отровни гъби и ако не могат да бъдат разпознати е по-добре да не ги берете. Чехите обаче вече са измислили приложение, което показва каква гъба сте намерили. „За гъбите” включва 210 вида (най-често срещаните в страната).

Достатъчно е да се качи приложението в смартфона, да се направят няколко снимки на намерената гъба от различен ракурс и е 100% сигурно, че ще разбере на каква гъба сте попаднали. Важно е да се знае, че приложението работи и в офлайн режим. Това е много важно за любителите на гъби, които често са на места, на които няма покритие.

Приложението също така дава съвети как да се съхраняват гъбите до колата и след това до дома. Тези, които са решили да търгуват с тях, приложението ще им даде ориентировъчна цена за търговията в близките райони, където се намира в момента берачът на гъби.

„За момента приложението има експериментален характер. Чакаме мнението на любителите на гъби и сме готови да въведем подобрения”, казва един от авторите на приложението.

За момента приложението работи само под Android и е безплатно.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Свързани новини