Отидете към основна версия

8 550 13

За седалките на Opel Insignia GSi

  • opel-
  • insignia-
  • gsi-
  • седалки-
  • agr

Сертифицираните от AGR Opel Performance спортни седалки разполагат с всички авангардни системи и приспособления, които са вече известни от най-висококласните седалки, предлагани за Insignia. Интегралната седалка на GSi предлага също и вентилация, отопление, функция за масаж и странични опори с настройка. В най-спортната версия на Insignia тези функции се съчетават с висока опора за гърба. В допълнение, траекторията на колана е максимално оптимизирана – факт, който не е общовалиден за интегралните спортни седалки. Клиентите могат да избират измежду две премиум кожени комбинации, а дискретно лого GSi е интегрирано във вертикалната част.

Настройката по дължина, дълбочина, както и регулирането на опората за краката и ъгъла на вертикалната част, наподобяваща кралска кобра готова за атака, могат да бъдат електрически настройвани. Въздушните възглавници на регулируемата в четири посоки лумбална опора също се активират по електрически път. Всички настройки могат да бъдат запаметени с бутон memory – единствено регулирането в дълбочина трябва да бъде извършено ръчно. Вентилацията и отоплението са интегрирани и в двете части на седалката, а като допълнение водачът може да се наслади на масажна функция на гърба. Цялостното съчетание от спортна странична опора и функции свързани с комфорта превръщат новата Performance седалка в уникално предложение. То е разработено в развойния център за седалки в Рюселсхайм.

Обикновено, производителите на автомобили купуват суперспортните интегрални седалки от специализирани доставчици. Нещата обаче стоят по съвсем различен начин при Opel Insignia GSi. Техническият развоен център разполага с високо ниво на компетентност, когато става дума за структура на седалки. Концепцията на второто поколение на Insignia предвижда от самото начало на разработката създаването на модулна система с интегрирана Performance седалка, като своеобразен апогей. Това позволява всички системи свързани с комфорта да бъдат запазени и в една „чистокръвна“ спортна седалка. Освен всичко друго, създадената от конструкторите на Opel разработка има и своите стилистични особености: водачите за раменните колани имат същата форма като отворите за въздух в предната част на Opel Insignia GSi и са израз на изключително внимание към детайла.

Базовата структура на Performance седалката също произхожда от Opel. Ключовите стоманени елементи се произвеждат в завода в Кайзерслаутерн, а унифицираната разработка и производство на новите седалки води до значително намаляване на теглото. Докато спортните седалки – без каквито и да било комфортни характеристики, които GSi има – имат тегло от 28 килограма в Corsa OPC, присъстваща на пазара от няколко години, новата интегрална седалка с всичките функции добавя само 26 килограма към теглото на Opel Insignia GSi.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини