Отидете към основна версия

11 827 17

Двигателите на Mercedes-Benz и Infiniti ще са еднакви

  • mercedes-benz-
  • infiniti-
  • двигатели

 

Слухове за общите планове на немския и японския производител се носят в интернет пространството от доста време насам. Всички очакваха официалното им потвърждение по време на протеклия през септември миналата година автосалон във Франкфурт, но това не стана.
 
Сега обаче в Детройт концерните Daimler и Renault-Nissan най-после потвърдиха плановете си за съвместна разработка на двигатели. Очакваният обем на производство на въпросните мотори ще е 250 000 бройки годишно. 
 
Двигателите ще се разработват по одобрена и от двата концерна технология и ще се правят в завод в американския щат Тенеси. По думите на председателя на борда на директорите на Daimler Дитер Цетше, това сътрудничество ще изиграе ключове роля в развитието на марките Mercedes-Benz и Infiniti.
 
Очаква се след първоначалните разработки да да започне създаване на общи платформи, които да използват субкомпактните модели на Renault и Smart, както и премиум моделите на Mercedes-Benz и Infiniti. Съвсем скоро между двата концерна ще се активизира и размяната на двигатели.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини