11 Януари, 2012 13:34 11 826 17

Двигателите на Mercedes-Benz и Infiniti ще са еднакви

  • mercedes-benz-
  • infiniti-
  • двигатели

 

Слухове за общите планове на немския и японския производител се носят в интернет пространството от доста време насам. Всички очакваха официалното им потвърждение по време на протеклия през септември миналата година автосалон във Франкфурт, но това не стана.
 
Сега обаче в Детройт концерните Daimler и Renault-Nissan най-после потвърдиха плановете си за съвместна разработка на двигатели. Очакваният обем на производство на въпросните мотори ще е 250 000 бройки годишно. 
 
Двигателите ще се разработват по одобрена и от двата концерна технология и ще се правят в завод в американския щат Тенеси. По думите на председателя на борда на директорите на Daimler Дитер Цетше, това сътрудничество ще изиграе ключове роля в развитието на марките Mercedes-Benz и Infiniti.
 
Очаква се след първоначалните разработки да да започне създаване на общи платформи, които да използват субкомпактните модели на Renault и Smart, както и премиум моделите на Mercedes-Benz и Infiniti. Съвсем скоро между двата концерна ще се активизира и размяната на двигатели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 онзи

    2 5 Отговор
    Сбогом Мерцедес..........
  • 2 Иван

    3 5 Отговор
    Жалко за Инфинити. Предполагам че ако това стане, ще се прехвърлят безбройните дефекти на Мерцедес в моделите на Инфинити. Жалко наистина.
  • 3 Георги Георгиев

    2 4 Отговор
    Инфинити ще принизят ужасно много марката си.
  • 4 Mercedes

    3 1 Отговор
    Uspokoite se malko tozi i onzi!!! Mercedes sbogom, bezbroini defekti mai vie imate za da drankata takiva gluposti!! Kade vidiahte bezbroini defekti samo ne razbrah, ili kakvo sbogom na nai goliamata i vsepriznata marka avtomobili v sveta! :D
  • 5 hienata

    1 2 Отговор
    Не съм пророк не мога да гадая какво ще се получи, но от както емблемата на Мицубиши стана сребърна (стана собственост на Мерцедес) продажбите им спаднаха драстично (явно и качеството)
  • 6 petar

    3 0 Отговор
    Тези коментари по доло пишата, че(Мерцедес имат безброй много проблеми и други глупости против Мерцедес) са 100% или фенове на БМВ или комплексари,които не могат да си позволят да карат и да подържат кола като Мерцедес (това ми напомня за Лисицата и "зеленото грозде"). Колко пъти е имало новини за БМВ как Автоматичните им трансмисии потегляли сами без водач.Така че тези, които са против Мерцедес (комплексарите) да се здържат от такива тъпи мнения!!!!
  • 7 Цирк

    1 6 Отговор
    Това означава, че остава само BMW.
    Освен ако и те не се сдушат с някякви ментаци, например Мазда ха ха хаа, или пък Дачия ХААА ХА ХА...

    Коментиран от #10

  • 8 D.I.D

    1 2 Отговор
    aratlik ako mazda e mentak neznam bmw kakvo e (think)
  • 9 Иван

    0 1 Отговор
    Иван от пост номер 2. Нямам БМВ. Имам Инфинити и Мерцедес. Правя ти едно бързо сравнение. Мерцедес - прехвалена работа, муден за кубиците си, постоянни проблеми, едно оправяш друго се разваля. Толкова съм наринал за ремонти че вече не мога да го продам. Хубава возия. Инфинити- Страхотен двигател, 10 години в класацията за най добър в клас 2,5-3,5. Чувството вътре е съвсем различно, имаш чувството че се подмладяваш. Малко е и скучна защото нищо не се чупи. А най-хубавото е звука-невероятен. Никога повече няма да си купя германско дърво.

    Коментиран от #12

  • 10 nikito_blend

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Цирк":

    @7 Твоят коментар много ме засмя. Личи си че нищо не разбираш от коли. Щом смяташ че БМВ са по надеждни от Мазда. ХАХАХА Колко си заблуден не е истина. ХАХАХА
  • 11 330и

    1 0 Отговор
    иванчо те всички двигатели от 2.5-3.5 влизат в класация за най-добър двигател, АМА НА КОЕ МЯСТО СЕ КЛАСИРАТ е по-важно
  • 12 Mercedes-Benz

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    @9 Дошо,спри да лъжеш,разбра ли ме ? В един друг сайт пак за автомобили(няма да го споменавам,за да не е реклама) Дошко пише под ника Иван и още няколко като пак разправя същите приказки от 1001 нощ кво имал и поддържал.
  • 13 иван белдев

    1 0 Отговор
    mom4eta mai si 4e6ate ezicite 0t 13 g. imam mercedes 4 modela i nesam imal nikakvi problemi neznam vie kvi modeli ste imali 250 D 320 i ml230 ml320 i tri sprintera ama biaha novi
  • 14 mazda

    1 0 Отговор
    мазда не бил качествен автомобил ....... на баща ми маздата дето е 626 гц модел беше на 800 000 км без онсовен ремонт и пееше за още

    Коментиран от #16

  • 15 optimista

    1 1 Отговор
    абе хора какви мазди само мерцедес и бмв са марлките манете ги тея японски ментета и корейска и боклук не 100 а 1000 % само и единствено мерцедес и всичко друго
  • 16 hienata

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "mazda":

    @14 А какво ще кажеш за Мазда 121 с купе на Фиеста и дизел на Фиеста, която на 100 000км беше за тотално изкърпване, да не говорим,че точно този легендарен дизел на Форд донесе вицовете "циганин и Форд зимно време не работят" или за Мазда 626 с по-големия дизел отново на Форд заради който тези коли по борсите в Австрия ги подаряваха ако вземеш някоя от най-скъпите им. Факт е че, при такива съвместни разработки качеството на продукта спада примери бол (на само Мерцедес - Мицубиши), но всички знаем за какво се прави това - за да им е по-евтино на фирмите. Сега остава да намалят и цените,а не само да си повдигат печалбите.
  • 17 наско атанасов

    0 0 Отговор
    optimist'a e prav!