Отидете към основна версия

8 458 76

И Toyota минава само на ток

  • toyota-
  • електромобили

Toyota Motor Corporation обяви плановете си за популяризиране на електрическите автомобили за десетилетието 2020-2030. Стратегията за електрифициране на превозните средства на Toyota се съсредоточава върху значително ускоряване на плановете за разработване и пускане на пазара на хибридни електрически превозни средства (HEV), плъгин хибридни автомобили (PHEV), електрически превозни средства с батерии (BEV) и електрически превозни средства с водородни горивни клетки (FCEV).

Електрификация на цялата гама на Toyota и Lexus
До 2030 Toyota цели да продава повече от 5.5 милиона електрифицирани превозни средства, включително и 1 милион автомобили с нулеви емисии (електрически автомобили с батерии BEV и с водородни горивни клетки FCEV).

Освен това до 2025 г. всеки модел в гамата на Toyota и Lexus по целия свят ще бъде или само с електрифицирано задвижване или с електрифицирана опция. Това ще бъде постигнато чрез увеличаване на броя на специализираните модели хибридни електрически автомобили (HEV), плъгин хибридни автомобили (PHEV), електрически автомобили с батерии (BEV) и електрически автомобили с водородни горивни клетки (FCEV) и чрез стандартизиране на електрифицираното задвижване на всички свои модели. В резултат броят на модели, разработени без електрифицирана версия, ще бъде сведен до нула.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини