Отидете към основна версия

8 213 15

Хотелите за гуми са все по-предпочитани сред българите

  • гуми-
  • автомобили-
  • съхранение
Снимка: Shutterstock

Засилване на интереса към сезонното съхранение на гуми показват последните данни за България на водещ международен онлайн дилър на гуми. Тази услуга е изключително популярна в Германия, Румъния, Сърбия, Великобритания, Литва и други европейски държави.

Съществуват няколко причини за повишеното търсене на услугата за съхранение на гумите, споделят от „Делтиком АГ”. От една страна хората нямат достатъчно място, в което да складират демонтирания комплект или помещенията, с които разполагат, са неподходящи. В същото време ако гумите не се съхраняват правилно, това може да доведе до съществени нарушения в тяхното качество и намаляване на тяхната годност за експлоатация.

От друга страна услугата е достъпна, като цената за сезонно съхранение на гуми варира в различните страни. Към момента в България цената е в рамките между 35 и 50 лева в зависимост от цолажа на гумите.

За тези, които предпочитат сами да съхраняват своите гуми, от "Делтиком" споделят няколко важни съвета, с които да увеличите пробега и техническите им характеристики, като ги транспортирате и съхранявате правилно. Безспорно идеалните условия за съхранение са сухите и хладни места. След като бъдат демонтирани гумите трябва да се измият и изсушат.

Един от най-добрите начини за съхранение на гумите е те да бъдат поставени в найлонови торби, които да бъдат плътно затворени с възможно най-много въздух. Това помага да се намали изпарението на маслото и да се предотврати замърсяването с прах. За да се избегне каквато и да било деформация, е добре гумите да се съхраняват в тяхното натурално състояние, така че да не са под натиск, налягане или усукване.

Все пак производителите на гуми съветват клиентите си да сменят гумите, ако не са го направили през 10 години след датата на производство като предпазна мярка, дори ако те изглеждат в използваемо състояние и не са се понижили до индикатора за износване на протектора.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини