15 Март, 2018 12:39 8 169 15

Хотелите за гуми са все по-предпочитани сред българите

  • гуми-
  • автомобили-
  • съхранение
Хотелите за гуми са все по-предпочитани сред българите - 1
Снимка: Shutterstock

Засилване на интереса към сезонното съхранение на гуми показват последните данни за България на водещ международен онлайн дилър на гуми. Тази услуга е изключително популярна в Германия, Румъния, Сърбия, Великобритания, Литва и други европейски държави.

Съществуват няколко причини за повишеното търсене на услугата за съхранение на гумите, споделят от „Делтиком АГ”. От една страна хората нямат достатъчно място, в което да складират демонтирания комплект или помещенията, с които разполагат, са неподходящи. В същото време ако гумите не се съхраняват правилно, това може да доведе до съществени нарушения в тяхното качество и намаляване на тяхната годност за експлоатация.

От друга страна услугата е достъпна, като цената за сезонно съхранение на гуми варира в различните страни. Към момента в България цената е в рамките между 35 и 50 лева в зависимост от цолажа на гумите.

За тези, които предпочитат сами да съхраняват своите гуми, от "Делтиком" споделят няколко важни съвета, с които да увеличите пробега и техническите им характеристики, като ги транспортирате и съхранявате правилно. Безспорно идеалните условия за съхранение са сухите и хладни места. След като бъдат демонтирани гумите трябва да се измият и изсушат.

Един от най-добрите начини за съхранение на гумите е те да бъдат поставени в найлонови торби, които да бъдат плътно затворени с възможно най-много въздух. Това помага да се намали изпарението на маслото и да се предотврати замърсяването с прах. За да се избегне каквато и да било деформация, е добре гумите да се съхраняват в тяхното натурално състояние, така че да не са под натиск, налягане или усукване.

Все пак производителите на гуми съветват клиентите си да сменят гумите, ако не са го направили през 10 години след датата на производство като предпазна мярка, дори ако те изглеждат в използваемо състояние и не са се понижили до индикатора за износване на протектора.

Хотелите за гуми са все по-предпочитани сред българите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    24 0 Отговор
    Според мен "хотелите" в БГ яко трупат гумите на комин. Няма кой да ги размества и върти. Не знам дали е добра идея освен ако наистина нямаш място.
    Моите са с джанти и на куки на стената. Няма никакви ядове
  • 2 Гост

    25 3 Отговор
    Каква "нова мода" Ви гони?! Та това в БГ се практикува от поне 15 години!! Хайде малко по-коректни заглавия, ако не можете да напишете нещо наистина ново!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анонимен

    16 5 Отговор
    Тия луди ли са да искат 50 лв. Това е една нова гума.

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    10 1 Отговор
    Това е добър варант за жени, за да не мъкнат и складират гуми сами, но инак няма смисъл да даваш 40-50лв понеже за 5г. това е един нов комплект бюджетни гуми. В Япония, Китай може да е добре като живеят в 30квм жилище, но у нас почти всеки апартамент е с маза, таван, гараж или килер. Къде остана времето на хората сменящи гумите си сами със щанги пред блока вдигнали колата на крик?

    Коментиран от #9, #10, #13

  • 6 Random

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Да, за патерица...
  • 7 до коня

    12 2 Отговор
    Пък аз си държа гумите при кокошките в тях им слагам ярма да кълват , останаха от каручката ама беенвето не мърда 240км/час на тракия без баланс.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Деян

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ами аз си ги сменям сам.
    1. Защото не ме мързи и мога да намеря максимум 1 час за да си ги сменя. С крика и ключа!!!
    2 Защото не виждам смисъла да плащам за нещо което мога да направя сам.(отделно че не отнема време повече от едно кафе с приятел. отделно че си балансирам гумите при всяко сваляне демек на 6 месеца и са готови за монтаж)
    А цената. 50 лв ако е 3 мсеца поне (защото в статия не пише за месецли или за даден период или брой) съхраненито и то сигурно за по големи цолажи като 17 и нагоре. Не виждам ко е му е скъпо при положение че нямаш къде да ги съхраняваш

    Коментиран от #15

  • 11 mediator37

    1 0 Отговор
    Тази услуга я предлагат гумаджийниците, като ползата им е, че си гарантиран клиент за смяната.
    Два пъти на година сменям и пълня с азот и ми излиза 70 лева една смяна, демек 140 лева годишно. Сега се замислих като четох коментарите, че то- капка по капка- вир. Ще взема да си купя втори джанти и по две физзарядки годишно сам да ги сменям няма да е лошо. Поне ще знам, че ако се спука ще мога да развия болта, че засега от 20 болта поне два не мога да развия, така жестоко ги затягат на гумаджийниците.
  • 12 Сам

    2 1 Отговор
    Винаги сам си сменям гумите. Имам си втори комплект на джанти и така.
    Първо много мразя да вися пред гумаджийниците като сопол, да чакам на опашки и така.
    Второ преди седмица, за да ми свалят от джантите старите гуми и да ми сложат нови без монтаж на автомобила ми излезе 36лв. Ако ги качат и на колата удря 50-ка.
    Крикчето, ключето, сам ще си стегна стегна секретните болтове, които в никакъв случай не се стягат с гайковерт като по гумаджийниците защото ударът на машите им разбива леглата

    Коментиран от #14

  • 13 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    От две години ползвам мобилна група за смяна и хотел. Услугата не е евтина, но е качествена и спестеното време е безценно. Не се чудя дали в мазето или гаража няма да хартисам с гуми за 1200 лева, нито пък се чудя дали, ако ги оставя на тавана лятото няма да се изпекат, нито чакам на опашки, нито пък мъкна и возя гуми на задните седалки, защото в багажника не влизат повече от 2.
  • 14 Morgoth

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сам":

    Ако и баланса сам им оправиш направо отваряй един сервиз и почвай да печелиш пари ;)
  • 15 Дедо1975

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Деян":

    Срокът не е на месеци а на сезон от смяна до смяна. Махаш зимните и до началото на другата зима ти седят на хотел.