Отидете към основна версия

5 402 23

Tesla сглобява Model 3 в... палатка

  • tesla-
  • model 3-
  • илон мъск

Илон Мъск е на път да изпълни обещанието си, че Tesla ще произвежда по 5 000 бройки от евтиния Model 3 до края на юни. За да насмогне на темпото, компанията е открила втора поточна линия в двора на фабриката си във Фримонт в... огромна палатка.

Структурата е издигната само за две седмици от "скрап, събиращ прах по складовете". Методът бил толкова по-евтин и бърз от строежа на нова сграда, че Мъск се замислял дали изобщо има смисъл от постоянно здание.

Пардоксално обаче Tesla няма особен интерес да бърза с увеличаване на продажбите в САЩ. Според тамошното законодателство при достигане на 200 000 продадени бройки започва поетапно намаляване на субсидията от $7 500, която ползват купувачите на електромобили.

Отстъпката важи в пълния си размер през следващите 6 месеца след достигането на тази квота, след което намалява с 50% през следващите две тримесечия, а накрая пада с още 25% за същия срок, преди да отпадне напълно. Според наблюдатели Tesla вече е продала около 194 000 електромобила в САЩ и единственият начин хем Илон Мъск да спази обещанието си за 5 000 бройки Model 3, хем да отсрочи с поне още едно тримесечие отпадането на субсидията, е да започне по-голям износ, най-вероятно за Канада.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини