Отидете към основна версия

9 963 31

Huawei може да засенчи iPhone

  • huawei-
  • apple-
  • смартфон

Новата система за бързо зареждане на Huawei може да засрами Apple

За бързото зареждане на смартфони се говори от много години, но Apple имплементираха такива функции едва наскоро в актуалните си модели iPhone 8 и iPhone X. И все пак подобренията на американският технологичен концерн изостават пред тези на своите Android конкуренти. Освен това адаптерът, който е нужен за бързото зареждане на iPhone не идва със смартфоните, а трябва да се закупи допълнително.

Huawei, който често се определя като убиец на Apple, работи върху нова технология за бързо зареждане, която трябва да бъде толкова ефективна, че може да постави китайския концерн на лидерската позиция в това отношение.

Новата система на компанията е била сертифицирана в Китай като Huawei Power адаптер, който според информацията предоставя максимална мощност от 40W.

В същото време новото поколение iPhone се очаква да дойде с подобрено бързо зареждане с мощност от 18W. Това означава, че технологията на Huawei ще бъде повече от два пъти по-бърза от тази на Apple, в случай, че данните са точни.

По всичко изглежда, че бързото зареждане се е превърнало в основен фокус на производителите на телефони в днешно време. Това има смисъл, тъй като капацитетът на батерията не може да се увеличи с всеки нов модел и съответно по-скоростното и ефективно зареждане би могло да компенсира за това.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини