Last news in Fakti

21 Юли, 2018 10:25 9 961 31

Huawei може да засенчи iPhone

  • huawei-
  • apple-
  • смартфон

Новата система за бързо зареждане на Huawei може да засрами Apple

За бързото зареждане на смартфони се говори от много години, но Apple имплементираха такива функции едва наскоро в актуалните си модели iPhone 8 и iPhone X. И все пак подобренията на американският технологичен концерн изостават пред тези на своите Android конкуренти. Освен това адаптерът, който е нужен за бързото зареждане на iPhone не идва със смартфоните, а трябва да се закупи допълнително.

Huawei, който често се определя като убиец на Apple, работи върху нова технология за бързо зареждане, която трябва да бъде толкова ефективна, че може да постави китайския концерн на лидерската позиция в това отношение.

Новата система на компанията е била сертифицирана в Китай като Huawei Power адаптер, който според информацията предоставя максимална мощност от 40W.

В същото време новото поколение iPhone се очаква да дойде с подобрено бързо зареждане с мощност от 18W. Това означава, че технологията на Huawei ще бъде повече от два пъти по-бърза от тази на Apple, в случай, че данните са точни.

По всичко изглежда, че бързото зареждане се е превърнало в основен фокус на производителите на телефони в днешно време. Това има смисъл, тъй като капацитетът на батерията не може да се увеличи с всеки нов модел и съответно по-скоростното и ефективно зареждане би могло да компенсира за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    18 142 Отговор
    Кога ще го засенчи-след 300 години?Всяка нова технология на земята произлиза от САЩ,оттам нататък всичко е копи-пейст със съмнително качество.

    Коментиран от #11, #12, #13, #26

  • 2 Хубенов

    15 80 Отговор
    Ще го засенчи друг път, те цените им изравниха пък за нищо не стават, отделно Хуявей са телефоните с най-голяма радиация... а Айфоните с най-малка...

    Коментиран от #4, #5, #9, #10

  • 3 Сагласен

    45 12 Отговор
    Аз сам с Huawei P20pro бих казал че притежава една уникална камера и батерия даржи наистина доста далго време.
    Имал сам и и Iphon и Samsung и HTC
    За сега впечетленията са ми Кам Huawei са доста добри сигурно защото работата ми е свързана с камерата.

    Коментиран от #16

  • 4 ....

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хубенов":

    😂😂😂😂😂
  • 5 ....

    47 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хубенов":

    Huawei са на светлинни години пред iPhone. 😂 Отношението цена/качество на iPhone е просто трaгично, а за удобство да не говорим!😑

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Юзър

    10 30 Отговор

    До коментар #5 от "....":

    Светлинни години ама в другата посока
  • 8 Ван Дам

    15 18 Отговор
    Айфон не са за пазара на Африканската България.Където средната заплата е 700 лв а един Хубав Айфон е 1799-2000 лв???????

    Коментиран от #18

  • 9 Диоген

    12 10 Отговор

    До коментар #2 от "Хубенов":

    Съгласен съм с теб, че много поскъпнаха Хуавейките. Не ползувам Айфон, защото ми идва ненужно скъпо да плащам над 1000 лева за нещо, за което ми върши и от 300-400 лева апарат. Но Айфон е нещо доста добро. Освен това казват, че Хуавей имат най-качественни смартфони в момента, но въпреки това според мен с нищо не превъзхождат Сони, Нокия, Самсунг, Моторола. Може би леко в ценово отношение, но само толнова. Лично предпочитам Сони, Нокия и Самсунг. Ползувал съм и Ксиоми Ноте 4, няма грешка, но въпреки това усещането със Сони е друго. Мисля, че избора е субективен. Но не мисля, че само по-изгодната цена трябва да е решаваща.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    А ха ха ха, добре че има копи-пейст мишко, иначе само ще гледаш реклами и ще мигаш на парцали.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Huawei P20 Pro

    20 5 Отговор
    Почти 3 месеца го ползвам. Нямам никакви забележки. Вчера бързах и за близо 8 мин. на зарядното ми вдигна заряда от 10% на 43%.
    Чудех се него или iPhone X да си взема, но 2 SIM карти и така хвалената камера на P20 Pro спечелиха.
  • 15 пак ли

    7 19 Отговор
    Тук да не би плащат за реклама на тези боклуци, за нищо не стават, дори и да са супер няма да им правя безплатна реклама,,освен око не плащат в брой.
  • 16 никой

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сагласен":

    Пич, оправи си граматиката първо и тогава се хвали кви телефони имаш и си имал.
  • 17 Никой

    17 10 Отговор
    Аз съм имал iPhone X и го смених след около един месец, защото много забива и го смених с Huawei P20 lite и съм много по доволен от него отколкото от iPhone X
  • 18 ИваноФ

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ван Дам":

    Да но всички не знайни как си го позволява...
  • 19 ИваноФ

    11 2 Отговор
    Ползвам Huawei повече от 4 години първият модел го поръчах от Китай, ползвах го около 3 години модел Mate 7, с две сим карти бях повече от очарован че и двете бяха в режим готовност, ползвам го за работа и прекарвам почти цял ден на телефона, след няколко месеца ползване се учудвах всеки ден как е възможно да му издържа батерията по един ден при така експлоатация и да завършвам денят с около 30-35%, до преди година вървеше добре но започна да бави никога не е забивал ако някои с iPhone би могъл да се похвали с това ще бъде доста голям напредък за компанията. За цените на прехваленият продукт оставам без коментар. В момента с друг модел Mate 9, и съм доволен но пък недостатък е батерията която според мен не е еволюирала от предходния ползван от мен а останалите компоненти са подобрени и съответно с по- висока консумация на енергия.

    Повече не бих могъл да кажа, не сам нито анти iPhone нито за huawei, бих си купил какъвто и да е телефон кой може да ми покрие нуждите, бързина /батерия / камера и не на последно място цена.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Николай

    12 3 Отговор
    Huawei отдавна стана лидер с качеството на камерата.
    В това отношение засенчи ябълките още с P8.

    Днес Huawei освен с камера за снимки блестят с процесорна мощ, с виддеозаснемане, с добри батерии и с качеството на връзката.

    Ако не бяха американските протекционистични рестрикции, още тази година Huawei щеше да изпревари Samsung, като най-продавана марка в света.
  • 22 Мате 9

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "ИваноФ":

    Също съм с Мате 9. За мен това е уникален телефон. Нормално е с тези характеристики да и е малко зор на батерията, но пък зарядното е брутално 🙂
  • 23 Нада

    1 4 Отговор
    Хаувей вече надминава всички телефони, освен можеби Оне+6.Това е супер телефон!!!
  • 24 Нада

    0 2 Отговор
    Хаувей вече надминава всички телефони, освен можеби Оне+6.Това е супер телефон!!!
  • 25 Анонимна

    3 2 Отговор
    Аз имам huawei y6 2017 от 1месец. Мама има huawei y5 (годината май беше 2015) и малко и бъгва а моя е бърз. Имала съм самсунг и айфон5(преди много време) и сега не мисля да го сменям и защото се зарежда бързо от 16% за час беше на 52% което за мен е бързо защото познавам приятрли на които за час от 16% ще имат 30%или 40%. Айфоните са малки и неудобни е имат хубава камера ама само това им е хубавото. Хуауеите са хубави не знам какво не им харесват хората. Но всеки има мнение.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ицо Багера

    3 3 Отговор
    "Ега" ти вица за деня, наистина се разсмях :)
  • 28 Townboy

    5 8 Отговор
    Хуйвей е не лоша марка за бюджетни телефони до 300лв. От там нагоре са само Епъл и Самсунг.
  • 29 За Бай Ганьовците

    6 5 Отговор
    Huawei, както и доста от другите марки копират изключително много от дизайна на Iphone - форма, слотове за карти, говорители, дисплей и т.н. Ако малко се поинтересувате ще видите че Huawei е марката която слага най-голяма надценка на продуктите си. Лично аз не бих се доверил производител който до скоро нямаше един кадърен и конкурентен модел телефон. Всеки има право на избор каква техника да използва, това че повечето не можете да си позволите последните модели на Apple не означа, че Iphone-a e некачествен. Лично аз ползвам SE от 2 години и го спуквам от работа и съм супер доволен, телефона не ми е правил никакви проблем, издържа без проблем цял ден и намам никакви проблеми с батерията. Това което някой хора пишат, че Huawei или някой друг телефон с Android ще издържи повече време от Iphone-a са пълни глупости. Аndroid e много по тежка операционна система и частите на андроидските телефони се издуват много повече, което съответно им съкращава живота. Недейте да пишете глупости, като дори повечето от вас не са имали и не са работили с Iphone.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Aaaa

    0 0 Отговор
    Всички се произвеждат в Китай
    В бг само тор произвеждаме