Отидете към основна версия

3 184 10

iPhone X е изключително скъп, дори и на старо

  • apple-
  • iphone x

Apple постави рекорд с цената на iPhone X, като в САЩ базовият модел струва $999. Изглежда обаче, че дори и на старо смартфонът се оценява много високо.

Според изследване на компанията B-Stock при препродажба iPhone X може да бъде закупен на 85 процента от първоначалната си цена. Това се равнява на близо $849. Цитираният източник твърди, че частично отговорен за високата цена на iPhone X в САЩ, дори когато смартфонът се препродава, е голямото търсене на местния пазар.

Докато интересът в модела е добра новина за Apple, компанията работи и върху по-достъпен модел за тазгодишното поколение. Очаква се по-евтин iPhone с LCD екран, една камера, но с Face ID да излезе на пазара заедно с наследника на iPhone X и новата Plus версия на премиум конфигурацията.

По-достъпният смартфон на Apple ще струва около $699, според хората, запознати с плановете на компанията, и се очаква да бъде най-продаваният модел в цялата гама на линията през 2018-та. Всички нови iPhone-и ще да бъдат представени през септември, а продажбите трябва да започнат по-късно същия месец. Според слуховете по-достъпният модел може да се забави с месец, за да се даде предимство на по-скъпите модели.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини