Отидете към основна версия

2 358 12

Путинциклетът щял да бъде електрически

  • кортеж-
  • aurus-
  • мотоциклет

Мотоциклетът от проекта "Кортеж" за нова гама возила за руския политически елит ще бъде напълно електрически, а дизайнът му ще следва стилистиката на автомобилите от серията Aurus, обяви министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров. Путинциклетът обаче не бил разработка от първостепенно значение и можело да се забави.

"Мога да кажа, че се занимаваме с този въпрос, в дневния ни ред е, но не е точно най-приоритетната ни задача, тъй като главната ни задача е да приключим всички работи по моделната гама, с която изначално се захванахме - седана, лимузината, минивана и SUV-то", коментира Мантуров.

За момента под марката Aurus са произведени лимузина, седан и миниван, а догодина се очаква дебютът на голям кросоувър. Според публикации в руските медии има планове и за малко SUV.

Всички автомобили от "Кортеж" са базирана на Единна модулна платформа (ЕМП), създадена от Централния научноизследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ) в сътрудничество с групата Sollers и чуждестранни партньори. Руската държава инвестира в проекта 12.4 млрд. рубли.

Путинмобилът ще бъде пуснат и за свободна продажба, но най-рано догодина. "Аурусът" за простосмъртни обаче няма да бъде никак евтино удоволствие. Прогнозната базова цена е 10 млн. рубли (€125 746).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини