Отидете към основна версия

38 621 36

Mercedes-Benz остави новия Actros без огледала

  • mercedes-benz-
  • actros-
  • хановер 2018

Mercedes-Benz Trucks представи новото поколение на флагманския си модел Actros. "Най-безопасният, икономичен и технологичен" камион, както го наричат немците, ще бъде показан пред публика на изложението в Хановер на 20 септември.

Дизайнът на новия модел не се различава драстично от предишния Actros. На очи обаче веднага се набива липсата на огромните странични огледала. Те са заменени от малки елегантни камери, които според производителя представляват "грандиозно подобрение на аеродинамиката, безопасността и пътното поведение".

Двете камери са монтирани в горната част на предните колонки на кабината и предават видеосигнал към два 15-инчови дисплея с резолюция 720 на 1 920 пиксела от вътрешната им страна. Системата се нарича MirrorCam и работи не само в движение, а и когато двигателят е изключен. Докато си почива, шофьорът може да следи какво се случва около камиона му с натискането на един бутон до леглото.

Нов е и целият интерфейс за общуване между водача и автомобила. Приборният панел вече се състои от два интерактивни екрана по подобие на леките коли на Mercedes-Benz. Новият Actros е снабден с последното поколение на комплекса Active Drive Assist, който включва адаптивен круиз контрол и асистент за поддържане на движението в лентата, който на практика позволява полуавтоматичен режим на шофиране.

От Mercedes-Benz Trucks се хвалят, че новият Actros харчи 5% по-малко гориво на шосе и до 3% по-малко на магистрала. Заслуга за това имат най-вече подобрената обтекаемост и различното предавателно число на задната ос.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини