Отидете към основна версия

5 512 18

"Гангрена" с V8 от Lexus

  • lexus-
  • v8-
  • гангрена-
  • мотоциклет

Руски ентусиаст създаде мотоциклет с осемцилиндров двигател с 300 к.с. и автоматична скоростна кутия от Lexus. Артьом Болдирев се вдъхновил за идеята, след като тествал сериен американски байк с подобен мотор, чиято концепция му допаднала, но не харесал изпълнението.

Артьом искал мотор, който да бъде приятен и комфортен за дълги пътешествия - с голям резервоар, добро окачване и удобна трансмисия. Основният технически проблем бил да се вмести в дължина от 3 метра.

Руснакът пригодил редуктор от Toyota Mark II с двойно предаване, който да задвижва колело с две вериги. Това се налагало, тъй като в противен случай оста на огромната 360-милиметрова гума нямало да издържи.

"Гангрена", както Артьом е кръстил творението си, тежи 600-750 кг. Ентусиастът твърди, че мотоциклетът се кара лесно, стига водачът да усеща как е устроена конструкцията.

Засега "Гангрена" няма регистрация и Артьом го кара само пробно. Напролет щял да получи талон и смятал да се отправи на пътешествие до Владивосток на Тихия океан.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини